Askerlik 9 aya düşecek mi, Tek tip askerlik mi geliyor?

Askerlik 9 aya düşecek mi, Tek tip askerlik mi geliyor?
Milli Savunma Bakanı Akar, tek tip askerlik geliyor mu, askerlik 9 aya düşecek mi? gibi milyonlarca gencin yakından takip ettiği konuyla ilgili açıklamada bulundu. Bedelli askerlik yerine tek tip askerlik uygulaması gelebileceği konuşuluyor.

Tek tip askerlik uygulaması mı geliyor? Soruları kafaları karıştırırken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, askerlik 9 aya düşecek mi sorularına da noktayı koydu. Birçok vatandaşı ilgilendiren askerlik gün sayısı merak ediliyor ve araştırılıyor. Akar, tek tip askerlik sistemi üzerinde çalıştıklarını belirterek 2-3 ay içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacaklarını söyledi. Ayrıca Bedelli askerliğin 21 gün olmaması yönünde baskı yapıldığını ve 21 gün iptal olsun şeklinde sosyal medyada gruplar kurulmuş durumda

TEK TİP ASKERLİK AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bedelli askerlik dövizli askerlik klasik askerlik ne olacak bunun sonu diyorsunuz, 2-3 aydan beri çalışma yürütülüyor henüz sonuçlanmadı tartışmalı pek çok bakanlığı ilgilendiriyor. 2-3 ay içinde bedelilidir, dövizlidir bunu gündemden çıkartıp, bir zemine kavuşturma gayretimiz sürüyor” dedi.

HULUSİ AKAR DAHA ÖNCE NE DEMİŞTİ

“Herkesin en uygun zamanda askerlik yapmasını sağlayan bir sistemi umuyorum yakın bir gelecekte yürürlüğe sokmaya çalışacağız. Sosyal boyutu, siyasi boyutu dahil askerlik noktasından baktığınızda neler yapabiliriz, çalışmamızı bitirmek üzereyiz. Öğretmen, hakim, doktor, akademisyen, sporcu gençlerimiz var. Onların meşguliyetlerin dikkate alarak en iyi çözüm ne olabilir diye çalışılıyor. Kısa sürede sayın Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğiz. Yakın sürede yürürlüğe sokmaya çalışacağız.”

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

TEK TİP ASKERLİK NEDİR?

Uzun ve kısa dönem askerliğin yerine 9 ay süreli tek tip askerlik sistemi ön plana çıktı. Peki, tek tip askerlik nedir? Bu sistemde 3 aylık temel askerlik eğitiminin ardından 6 aylık süreye ilişkin ise isteyenlerin bedelini ödeyerek terhis olabileceği, isteyenlerin ise belirlenecek aylık ücret karşılığında askerliğine devam edebileceğinden söz ediliyor. Bunun asgari ücret üzerinden belirleneceği bildirirken, temel askerlik eğitimi sonrasında ilişkin ihtiyaç duyulan alanlarda kabul hizmeti seçeneğinin gündeme getirilebileceği de konuşuluyor. Öte yandan kulislerde bu konutya ilişkin, "Kamu hizmeti seçeneği, öğretmenlikl ve doktorluk gibi ihtiyaç duyulan alanlar için düşünülebilir" değerlendirmesi yapılır.

ASKERLİK DÜŞECEK Mİ?

Bakan Hulusi Akar'ın bedelli askerlik, uzun ve kısa askerlik, dövizli askerlik yerine tek tip askerlik yapılabileceğini söyledi. Böylece askerlik düşecek mi sorusu akıllara geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabul görmesiyle detaylar haberimizde yer alacaktır.