Askerlik uzatıldı mı?

Askerlik uzatıldı mı?
Askerlik uzatıldı mı? Uzatıldıysa silah altında olan erlerin durumu ne olacak? Herkes bu soruları soruyor, ama haberlerin hiçbiri gerçek değil. İşte gerçekler...

'Askerlik uzatıldı' haberi sosyal medyaya bomba gibi düştü.

Peki askerlik süresi uzatıldı mı? TSK'da kısa dönem askerlik süresi ne kadar? Uzun dönem askerlik süresi ne kadar?

Ulusal basında birçok gazete ve haber sitesinin 'Askerlik uzatıldı' şeklinde verdiği ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yayınlandığı öne sürülen bir bildiriyi kaynak gösterdiği haber yalan çıktı.

UZUN DÖNEM ASKERLİĞİN 18 AYA UZADIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Yapılan haberlerde uzun dönem askerlik süresinin 12 aydan 18 aya çıktığı iddia edilirken, kaynak olarak gösterilen sahte bildiride "Uzun dönem silah altı askerlerin, askerlik süreleri ise 12 ay, 4 dönem iken 18 ay, 6 dönem süresine çıkarılmış olup ikinci bir emre kadar değiştirilemeyecektir'' ifadeleri yer almıştı.

GENELKURMAY'DAN JET YALANLAMA

Askerlik süresinin uzatıldığı iddiasıyla ilgili yapılan haberler sosyal medyada kısa sürede yayılırken, Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama geldi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Askerlik süresinin uzatıldığına dair yapılan haberler tamamen asılsızdır. Böyle bir haber doğru değildir" ifadeleri kullanıldı.

İŞTE GERÇEK SANILAN O YALAN İÇERİK

27496743_158702014910685_2102015729_n.jpg