Askerlikte yeni dönem: "Öğretmen, doktor..."

Askerlikte yeni dönem: "Öğretmen, doktor..."
Milli Savunma Bakanı Akar, bedelli askerlikte son başvuru sayısını açıklarken, herkesin en uygun zamanda askerlik yapmasını sağlayan bir sistem için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Akar, Öğretmen, hakim, doktor, akademisyen ve sporcuların da askerliğini uygun zamanda yapabilmesini sağlayacak bir düzenleme için de çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedelli askerliğe 672 306 kişinin başvurduğunu söyledi. Akar, "Dekontlarını teslim eden sayısı 377 bin 410" dedi.

Akar'ın açıklamaları şöyle:

"Bedelli askerlik şuana 672 306 gencimi elektronik postayla müracaatlarını gerçekleştirdi. Dekontlarını teslim eden  sayısı 377 bin 410. Tahminlerimiz 400 bin civarındaydı. Son aldığımız bilgilere göre askerlik şubelerinde sıkışıklık olduğu bilgisini aldık. İhtiyaç olan yerlerde gerekli tedbirler alındı."

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ 

"Herkesin en uygun zamanda askerlik yapmasını sağlayan bir sistemi umuyorum yakın bir gelecekte yürürlüğe sokmaya çalışacağız. Öğretmen, hakim, doktor, akademisyen, sporcu gençlerimizi var. Onların meşguliyetlerin dikkate alarak  en iyi çözüm ne olabilir diye çalışılıyor. Kısa sürede cumhurbaşkanımıza takdim edeceği en kısa sürede. Yakın sürede yürürlüğe sokmaya çalışacağız."

İlgili Haberler