Asya'da ikinci dalga... Salgın endişesi

Asya'da ikinci dalga... Salgın endişesi
Güney Kore, Çin ve Singapur, ülke dışından gelen kişilerde görülen vakalar nedeniyle ikinci bir korona virüs dalgasıyla karşı karşıya...

Salgının çıkış yeri olan Çin'de Vuhan dahil ülke içi kaynaklı hiçbir koronavirüs vakasının görülmediği açıklandı. Bu, salgının seyri açısından önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor. Ancak, yakın bir zaman önce Çin'e dönen kişiler arasında 34 yeni vaka tespit edildiği duyuruldu. Singapur da dün 47 yeni vaka açıkladı. Bu kişilerin 30'unun yurt dışından dönenler, üçünün de yabancılar olduğu belirtiliyor. Güney Kore'de ise vaka sayısı yeniden artış gösterdi. Açıklanan 152 vakadan kaçının ülke dışı kaynaklı olduğu konusunda bilgi verilmedi.
 

Yeni vakaların büyük bölümü Daegu kentinde görüldü. Yaşlıların kaldığı bir bakımevinde 74 kişinin testleri pozitif çıktı. Japonya'da önceki gün sadece üç yeni vaka rapor edildi. Bununla birlikte yetkililer halkı evlerinden çıkmamaya çağırdı. Uzmanlar, bu dört ülkede ülke içi kaynaklı vakaların sınırlanması konusunda büyük başarı sağlandığını ancak başka bölgelerde görülen artışın bu ilerlemeye sekte vurabileceğine dikkat çekiyor. Salgında gözler şimdi Avrupa ve ABD'ye kaymış durumda.