Atakum Belediyesi’nin borcu 222 milyon lira!

Atakum Belediyesi’nin borcu 222 milyon lira!
Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, bir önceki dönemde görev yapan AKP’li yönetimden kalan borcun 222 milyon lira oluğunu belirterek, “Liyakat ve ihtiyaca göre değil, yandaşa göre iş üretilmiş" dedi.

Samsun'un Atakum ilçesinin yeni belediye başkanı CHP'li Cemil Deveci 31 Mart seçimleri sonrası görevi AKP'li İsak Taşçı'dan devralmıştı.

Sözcü gazetesinin haberine göre, Başkan Deveci Atakum Belediyesi’nin borç miktarını açıklayarak borcun 222 milyon olduğunu söyledi. Başkan Deveci, "Belediyeyi teslim aldığımızda şunu bir kez daha gördük ki; Atakum Belediyesi bizim tahmin ettiğimizden de kötü yönetilmiş, kaynakları kötü kullanılmış, bir kişilik iş üç kişiye yaptırılmış, liyakata ve ihtiyaca göre değil, yandaşa göre iş üretilmiş" dedi.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Atakum Belediyesi, geride kalan beş yıl içinde 60 milyon lira değerinde taşınmaz satmış; 180 milyon liranın üzerinde borç yapmış ve ayrıca belediye bünyesinde faaliyet gösteren Atakum İmar İnşaat Şirketi’nin de yaklaşık 50 milyon lira borcu mevcuttur. Bu borçlara karşılık Atakumlular her ay 4 milyon lira faiz; 1.5 milyon lira kredi taksiti ödemek zorunda bırakılmıştır. Bu süreç 2025 yılı sonuna kadar devam edecektir”

BELEDİYE BİNASINA T.C. İBARESİ KOYMUŞTU

Yerel seçim sonuçları ile birlikte AKP’den CHP’ye geçen Samsun'un Atakum İlçesinde Belediye Başkanı Cemil Deveci belediye binasına TC ibaresini eklemişti. Başkan Deveci, daha sonra ilçe girişine de Atatürk'ün fotoğrafıyla bir vecizesini koydurmuştu.

Atakum böylece, 18 ilçesi bulunan Samsun’un T.C ibaresi bulunan tek belediyesi oldu.