Atalay Demirci'ye FETÖ'den hapis cezası

Atalay Demirci'ye FETÖ'den hapis cezası
FETÖ'den yargılanan komedyen Atalay Demirci, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik davada yargılanan komedyen Atalay Demirci, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın karar duruşmasına katılan tutuksuz sanık Atalay Demirci, FETÖ üyesi olmadığını tekrarladı.

Enes Kanter ve Hakan Şükür ile sosyal medya yazışmalarının delil olarak gösterildiğini aktaran Demirci, "Yaklaşık 4 yıldır devam eden soruşturmaya rağmen silahlı terör örgütü üyesi olduğuma ilişkin bir şey bulunamadı. Dünya Radyo'da sadece program yaptım. Orada maaş almadım, SGK kaydım yok. Zaten kavga ederek onlardan ayrıldım ve yine onlarla bir ilişkimin olmadığına dair Zaman gazetesinde yarım sayfa haber yayımlandı. Enes Kanter ile cemaat üzerinden tanışmadım. 2013'te tanınan biri olduktan sonra toplumun her kesiminden tanıştığım ve ilişki kurduğum insanlar oldu. Enes de bunlardan biri. Kendisiyle para alışverişi olmuştur. Suçlamaya konu yazışmamızda kendisini takip etmeyi bırakacağımı yazmışım” dedi.

Mahkeme, sanık Demirci'yi "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Öte yandan mahkeme, Demirci'ye "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan ise beraatına karar verdi.

İlgili Haberler