350. olup atanamayan öğretmen bakın ne iş yapıyor? Sen utanma hocam yaptığın iş helaldir sana. Utanması gerekenler utansın

350. olup atanamayan öğretmen bakın ne iş yapıyor? Sen utanma hocam yaptığın iş helaldir sana. Utanması gerekenler utansın
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, atanamayan öğretmenlerin dertlerine kulak vermek için meclis kürsüsünü 2019 KPSS Mağdurları Başkanı Türkay Türkmen’e bıraktı. Türkmen’in konuşmasında bahsettiği ve atanamadığı için inşaatlarda çalışmak zorunda kalan Baki öğretmenin hikayesi ise dikkat çekti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener’in gündeminde iktidarın eğitim politikaları vardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert sözlerle eleştiren Akşener, atanamayan öğretmenlerin durumunu hatırlattı.

Akşener meclis kürsüsünü dertlerini anlatabilmesi için 2019 KPSS Mağdurları Başkanı Türkay Türkmen’e bıraktı.

Türkmen, 2019 KPSS sınavının zorluğuna ve eski sınavlara nazaran denklik getirilmediğine dikkat çekerken atama bekleyen öğretmenleri de hatırlattı.

Atanamadığı için evlenemeyip 5 yıldır nişanlı kalan bir öğretmenin sorunlarını dile getiren Türkmen, inşaatlarda çalışmak zorunda kalan bir başka öğretmeni de burada anlattı. Türkay Türkmen Baki öğretmenin atanamadığı için bulduğu her işte şansını denediği son olarak ise bir inşaatta çalışmak zorunda kaldığını anlattı.

Baki öğretmenin 2019 KPSS sınavında yeterli puanı aldığı ve kendi branşında 728 kişilik atama sırasında 350. sırada yer almasına rağmen atanamadığını dile getiren Türkmen, “Hiçbirimiz plazalarda yaşamıyoruz. Orta sınıf ailelerin memur, emekli, işçilerin çocuklarıyız” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler