Atatürk Hastanesi'nin kapatılması protesto edildi

Atatürk Hastanesi'nin kapatılması protesto edildi
CHP'li milletvekilleri ve "Hastanemi Kapatma Platformu"nun kapatılan Atatürk Hastanesi'nin önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasını polis engellemek istedi.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde şehir hastanelerinin yaratacağı olumsuzlukları dile getirmek için bir araya gelen “Hastanemi Kapatma Platformu” temsilcileri ve CHP milletvekillerinin basın açıklaması yaptı.

Duvar'ın haberine göre, açıklamanın engellenmek istenmesi üzerine polis amiri ile CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından hastane önünde yapılan basın açıklamasını Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan okudu.

‘BİLKENT ŞEHİR HASTANESİ’NİN YOLU YOK’

Hastanemi Kapatma Platformu adına basın açıklamasını okuyan Candan, “Atatürk Hastanesi bugün kapatılıyor. Bilkent Şehir Hastanesi’nin yolu yok. Bu hastane sağlık problemleri ortaya çıkaracak büyüklükte bir yapı olmasına rağmen var olan eski hastanelerimiz kapatılıyor” dedi.

“Daha önce açılışı ertelenen Bilkent Şehir Hastanesi’nin resmi açılış töreninin 15 Mart tarihinde yapılacağı anlaşılmaktadır” diyen Candan, “Sağlık sistemimizi alt üst eden bir projedir. Bu projenin mali, ekonomik boyutu sağlık bütçemizde bir kara delik oluşturacaktır” diye konuştu.

‘ALELACELE AÇILAN YERLERİN SORUNLARINI GÖRÜYORUZ’

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, polisin basın açıklamasına karşı tutumunu eleştirerek, “Hiç kimse önceden izin almaksızın silahsız ve güvenliği tehlikeye sokmadığı sürece basın açıklaması yapmaya, ifade özgürlüğünü kullanmaya hakkı vardır ve bu hak yoruma kapalıdır” dedi.

Polisin engellemesi nedeniyle platform üyelerinin tamamının basın açıklamasına katılamadığını belirten Taşcıer, “Tamamen halkın menfaatine bir basın açıklaması yapmak isteyen insanlara izin verilmemesi çok üzücü. Henüz inşaatı bitmeyen, alt yapı, ulaşım sorunu olan şehir hastanelerine merkezdeki hastaneleri taşınacak. Çünkü önümüzde bir yerel seçim var. Biz aynısını Yüksek Hızlı Trenin açılışında görmüştük. Seçime yetiştirilerek alelacele açılan yerlerin sorunlarını insan hayatı kaybederek görüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘KOSKOCA ANKARA’DA İKİ HASTANEYE MAHKUM OLACAĞIZ’

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal ise “Buradaki şehir hastanesi, 3 bin 704 yataklı. Bu hastanede en az 3 kat hemşire olacak, 5 bin doktor çalışacak. Bu hastanenin yolunun en az 13 şeritli olması lazım. Bu hastaneye bir saatte gelecek hasta ya da hasta yakını sayısı 27 bin kişi ve çalışacak olan teknik ekip de yaklaşık 30 bin kişi olacak. Koskoca Ankara’da iki tane hastaneye mahkum olacağız. 12 hastane kapanacak, 2 hastaneye muhtacız. Yenimahalle’den buraya gelecek hasta bir saat yol gelecek, eğer kalp hastasıysa bu kişi zaten yolda ölür” diye konuştu.