Atatürk heykeline saldırıya psikolojisi bozuk savunması

Atatürk heykeline saldırıya psikolojisi bozuk savunması
Tekirdağ'da, Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeline saldıran çarşaflı kadın hakkında Valilik'ten yapılan açıklamada daha önceki saldırılarda olduğu gibi 'Psikolojik sorun' vurgusu yapılması dikkat çekti.

Erdem AVŞAR /Yeniçağ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasına saldırılar devam ediyor.

Geçtiğimiz gün Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde çarşaflı bir kadın Atatürk heykeline saldırdı.

Eline aldığı baltayla Atatürk heykeline vurmaya başlayan şahıs olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, olayla ilgili Valilik'ten yazılı bir açıklama geldi. Açıklamada, "Emniyet görevlileri, olay yerini gören tüm kameraları incelemiş, yapılan titiz çalışmalar sonucunca bahse konu kişi olayda kullandığı balta ile birlikte emniyet görevlilerince yakalanmıştır. Psikolojik sorunları olduğu anlaşılan Ç.B. isimli şahıs, savcılık talimatı ile gözaltına alınmıştır. Soruşturma işlemleri devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

YİNE Mİ PSİKOLOJİSİ BOZUK?

Valilik'ten yapılan açıklamada "Psikolojik sorunları olduğu anlaşılan" ifadelerine yer verilmesi ise dikkat çekti.

Öyle ki, daha önce de Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeline saldıran birçok isim için de psikolojik sorunları olduğu iddiasına yer verilmişti. 

Yakın zamanda gerçekleşen çirkin saldırılardan derlediğimiz benzeri açıklamalardan bazıları şöyle:

YİNE BALTALI SALDIRI

Sakarya kent merkezindeki Atatürk heykeline baltalı saldırıda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan M.F.T isimli şahsın psikolojik sorunları olduğu belirtilmişti.

Aynı şahsın 2010 yılında da benzer bir saldırıda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

ŞANLIURFA'DA ORAKLI SALDIRI

Şanlıurfa Siverek'te ise seyyar satıcı olduğu bilinen M.M.,  Atatürk heykelinin bulunduğu alana çıkıp, elindeki orak ile heykele zarar vermeye çalışmıştı. Olaydan sonra gözaltına alınan şahsın yine psikolojik sorunları olduğu iddia edilmişti.

"AKLİ DENGESİ BOZUK"

Benzeri bir olayda Diyarbakır'a yaşandı. Atatürk Anıtı'na elinde çekiçle saldıran 30 yaşındaki İbrahim Yeşil'e, polis ekipleri müdahale etti. Saldırıda Atatürk heykelinin kol ve göğüs bölgesinin çekiç darbeleriyle hasar gördüğü belirlendi.

Sorgulanmak üzere Emniyet'e götürülen Yeşil'in, akli dengesinin yerinde olmadığı ileri sürüldü.

HEP AYNI SAVUNMA! 

2013'de İstanbul Sultanbeyli'de saat tamircisi olduğu öne sürülen İ.K., elindeki baltayla Atatürk heykelinin üzerine ÇIKTI ve küfürler ederek heykele zarar verdi. Heykelde kırıklar meydana gelirken, etkisiz hale getirilen İ.K'yi zabıtalar vatandaşın linç girişiminden kurtardı. İ.K'nin akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürüldü.

"BİR MECZUP TARAFINDAN"

Geçtiğimiz Ağustos ayında Adana'nın Çukurova Belediyesi bahçesinde saldırıya uğrayan Atatürk ve kız çocuğu heykelleri hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Soner Çetin, "Belediyemizin bahçesinde bir meczup tarafından elinde satırla, Atatürk ve kız çocuğu heykeline 'Putlara mı tapıyorsunuz' diyerek, bir saldırı gerçekleştirilmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler