Atatürkçü paylaşımları ile tanınan ilahiyatçı yazar Cemil Kılıç'tan Levent Gültekin'e çok konuşulacak Azerbaycan yanıtı

Atatürkçü paylaşımları ile tanınan ilahiyatçı yazar Cemil Kılıç'tan Levent Gültekin'e çok konuşulacak Azerbaycan yanıtı
Gazeteci Levent Gültekin’in Halk TV’de katıldığı programda, “Azerbaycan devlet mi” sözleri, sosyal medyada tartışma yarattı. Atatürkçü paylaşımları ile bilinen İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç da tartışmaya dâhil oldu. Kılıç, “Levent Gültekin, Azerbaycan Devlet mi, diye sormuş. Evet, İslam dünyasının ilk laik Cumhuriyeti orada kuruldu” dedi.

Gazeteci Levent Gültekin’in Halk TV’de Azerbaycan Devleti ile ilgili yaptığı açıklamalar, gündeme damga vurdu. Gültekin, Azerbaycan’ın demokratik bir şekilde yönetilmediğini belirterek, ”Azerbaycan devlet mi, önce bunu belirlemek” lazım ifadelerini kullandı.

Gültekin’e sosyal medyadan ve konunun uzmanlarından çok sayıda yanıt gelirken, o yanıtlardan biri de Atatürkçü paylaşımları ile bilinen İlahiyatçı Cemil Kılıç’tan geldi.

Kılıç, Azerbaycan’ın laik Cumhuriyetlerin öncüsü olduğunu belirterek, “Levent Gültekin, Azerbaycan Devlet mi, diye sormuş. Evet, İslam dünyasının ilk laik Cumhuriyeti orada kuruldu. Kadın ve erkek eşitliği ilk orada ilan edildi. Azerbaycan, büyük hakanımız, şahımız, Şah İsmail'in yurdudur. Senin derdin ne ey Levent Gültekin” dedi. 

cemil-kilic.jpg

 

 

İlgili Haberler