Atatürk'e hakaret eden Emine Şahin AKP'lilere 'Kafir' demiş

Atatürk'e hakaret eden Emine Şahin AKP'lilere 'Kafir' demiş
Edirne'deki 10 Kasım törenini provoke ederek Atatürk'e hakaretlerde bulunan Emine Şahin'in, kişisel sosyal medya hesabında oy vermeyi küfür olarak nitelendirdiği ve AKP seçmenine 'Kafir' dediği paylaşımları ortaya çıktı.

Edirne'de üniversite öğrencisi Emine Şahin, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni'ne müdahalede bulunarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü anan kalabalığa "Burada ne bekliyorsunuz, burada ne oluyor? Atatürk ilah değildir. Bu bir kıyamdır, Allah'ın kanunu bilmiyorsunuz, batılı inançları getirdi, yazılı kanunları kaldırttı, putlara tapıyorsunuz, puta saygı duyuyorsunuz" şeklinde tepki göstermişti.

TUTUKLANDIKTAN SONRA SERBEST BIRAKILDI

Daha sonra 'Atatürk'e hakaret' suçlamasıyla gözaltına alınan Şahin, Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alındıktan sonra pişman olmadığını 'Atatürk'ü bu şekilde anmanın dinine aykırı olduğunu' savunarak tören alanına da bilerek geldiğini söyledi. Geceyi gözaltında geçiren Şahin, işlemlerinin ardından Edirne Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Emine Şahin, 'Atatürk hatırasına alenen hakaret' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şahin’in tutuklanmasına avukatları itirazda bulundu. Edirne 1’inci Sulh Ceza Hakimliği, tutukluluğa yapılan itirazı değerlendirip, Emine Şahin’in adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN AĞIR HAKARETLER

Sosyal medya paylaşımları ortaya çıkan Emine Şahin'in, oy vermeyi 'küfür' olarak nitelendirdiği, AKP ve AKP seçmenine de 'kafir' dediği görüldü.

46420116_2031212350272330_1931122677599174656_n.jpg

İlgili Haberler