Atatürk'ü savunduğu için dava açılan Erhan Güleryüz'e beraat

Atatürk'ü savunduğu için dava açılan Erhan Güleryüz'e beraat
İğneada’da verdiği konserde Atatürk'ü savunduğu için 'Halkın bir kesimini aşağılamak'la yargılanan Ayna’nın solisti Erhan Güleryüz, beraat etti.

Geçtiğimiz 30 Ağustos akşamı Kırklareli İğneada’da konser veren Erhan Güleryüz, arada dinleyicilere kısa bir konuşma yapmıştı.

Güleryüz, şu ifadeleri kullanmıştı:

'BEN UTANIYORUM BUNLARDAN'

“Bugün çok değerli bir gün, 30 Ağustos… Gazi Mustafa Kemal Paşa, çarığı olmayan bir orduyla üstelik yalvardığı imamların ‘biz imamız, orduya gelmeyiz’ diyen insanların yüzde 50’sinin kaçtığı bir durumda, bir dünyada, bize cennet vatanı bıraktı. Şu anda onun adını söylemekten imtina eden, çekinen Diyanet İşleri’ne de benden vay be… Siz kimsiniz, Gazi Mareşal Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’nın adını söylemekten çekiniyorsunuz. Allah size zaten vermiş belasını. Politik bir şey söylemek istemiyordum ama ağrıma gitti. Ben bundan utanıyorum kardeşim.”

"SÖZLERİM ELEŞTİRİ AMAÇLI"

Güleryüz’ün bu sözleri, jandarmaya ihbar edildi. Gelen ihbar sonrası savcılık soruşturma başlattı. İfadesi alınan Güleryüz, söylediği sözlerin toplumun bir kesimine yönelik olmadığını kaydederek “Ben Kurtuluş Savaşı döneminde dindar geçinen ve ancak sarığın, cübbenin arkasına sığınarak milli mücadelenin akamete uğraması için çaba gösterenler olduğunu, buna ve onlarca ihanete, yokluğa, yoksunluğa rağmen Kurtuluş Savaşı’nı zafere kavuşturan Atatürk’ü bugün bazı kuruluşların anmaktan çekindiğini, bunun doğru olmadığını söyledim... Bu söylediklerim açısından herhangi bir suretle suç kastı bulunmuyor. Sadece 30 Ağustos anmalarında Atatürk’ü hatırlamayan kişi ve kuruluşlara eleştiri mahiyetindedir” diye konuştu.

BERAAT KARARI VERİLDİ

Savcılık, Güleryüz hakkında “Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama’ suçundan dava açtı. 6 aydan 1 yıla hapsi istenen Güleryüz geçen cuma hakim karşısına çıktı. Av. Hazal Algan Canseven ile birlikte duruşmaya katılan Güleryüz, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini yineledi.

Kırklareli’ne bağlı Demirköy Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Güleryüz için beraat kararı verildi.

İlgili Haberler