Yaşar Gürsoy’dan yeni kitap: ATATÜRK’ün KATİLLERİ ve O DOKTOR

Yaşar Gürsoy’dan yeni kitap: ATATÜRK’ün KATİLLERİ ve O DOKTOR
Atatürk araştırmacısı Yaşar Gürsoy’un yeni kitabı ATATÜRK’ÜN KATİLLERİ ve O DOKTOR raflardaki yerini aldı. Gürsoy, “Dünya’da İlk Kez” diye tanıtılan kitabında Atatürk’ü ölüme götüren süreci, kronolojik ve çok önemli belgelerle tarihi roman üslubunda kaleme aldı. Kitapta anlatılan dünyaca ünlü bir doktorun Atatürk’e hangi ilacı enjekte ettiği ve o doktorun başka hangi liderlerin ölümünde yanında olduğuna dikkat çekiliyor.

Bir hekim düşünün ki kütüphaneden kitap, meslektaşlarının laboratuvarlarından testis çalsın, hastalarının yüzüne tükürsün, ölen kızına evinde otopsi, 2. Dünya Savaşı sırasında insanlar üzerinde ölümcül deneyler yapsın ve yargılanacağını anlayınca intihar etsin?

O Doktor Atatürk’e ilaç enjekte etti. Atatürk kendisini hiç sevmediğini açıkladı.

Aynı Doktor Atatürk’ün vefatından önce ve sonrasında hangi Dünya liderlerinin tedavisini yaptı, ölümlerinde neden başındaydı?

Yaşar Gürsoy’un yeni kitabı ATATÜRK’ÜN KATİLLERİ ve O DOKTOR büyük ses getireceğe benziyor İşte kitabın önsözü:

“Bu kitapta Atatürk’ün son hastalığında görev alan tüm doktorlar ve aramızdan ayrılışına kadar olan tüm anlara, belgelere ve anılara kronolojik olarak tanıklık edeceksiniz...

Öyle ki o süreçte yurtdışından gelen ve bugüne değin sadece iki satırla anılan “çok özellikli” (!) doktorların geçmişte ve gelecekte nelerle uğraştıklarını ve başlarına neler geldiğini okuyacaksınız.

Hele bir doktor var ki Hitler’in gözünü kan bürüdüğü yıllarda (1933-1944) yaptığı ölümcül deneylerle adından söz ettirmiş ve ne tesadüftür ki “ölümlerinden kısa süre önce” sırasıyla Romanya Kraliçesi Marie, Asrın Lideri Atatürk, Yunan Başbakanı Metaksas ve Bulgar Kralı Boris’in teşhis, muayene ve tedavisinde bulunmuştur.

Bir hekim düşünün ki kütüphaneden kitap, meslektaşlarının laboratuvarlarından testis çalsın, hastalarının yüzüne tükürsün, ölen kızına evinde otopsi yapsın. Ve daha nice ahlak yoksunu davranışlar, akıllara zarar verecek anekdotlar.

Peki böyle bir doktoru Atatürk’ün tedavisi için kim çağırdı, o doktor ile Asrın Lideri arasında neler yaşandı?

Tüm bunların ayrıntılarını belgelerle öğrenme fırsatını bulacaksınız.”

Yaşar Gürsoy’un yeni kitabı ATATÜRK’ÜN KATİLLERİ ve O DOKTOR tüm kitapevleri ve online satış mağazalarında yerini aldı.