"Atatürk'ün Kızları"

Milliyet'in kapatılacağı söylentileri yayılınca üzülmüştüm. Bana göre bu gazete geçmişi ile medyamızın anıtlarından. Dikkat ederseniz, hâlâ objektiflik kırıntılarını muhafaza ediyor.

Şimdilerde rafa kaldırılan kaliteli yarışmaları (TSM Besteleri) bir yana "Yılın Sporcusu Ödülleri" önemlidir. 65. kez dağıtımı ise daha da değerli. Bana göre gazete ve ödülleri mutlaka sürdürülmeli.

Adına ödül konulan efsanelerin tamamıyla çalışma, en azından tanışma imkânı buldum. Namık Sevik bunlardandı. Sporcu taifesinin dilinden iyi anlardı. Bir bakışı ile hepsini hizaya getirirdi. Cemal Ersen'in N. Sevik Ödülü'nü hak ettiğine inanıyorum.

Diğeri

İslam Çupi için verilen kendi adıma en özelidir. Çupi hayatımda en çok itilip kakıldığım iki insandan biridir. Diğeri de Necati Bilgiç. Bu yılki Çupi Ödülü'nün bir başka arkadaşım dostum İsmet Badem'e verilmesine sevindim.

İsmet, öyle delikanlı ruhlu biriydi ki, anlatılmaz yaşamak gerekirdi. Vereceğim tek örnek sanırım yeterli olacaktır. Bir başka meslektaşım ve kardeşim Ali Öncü'nün canını sıkmışlardı. Bunu öğrenen Badem hışımla yanıma geldi; "Kalk Burhan baskına gidiyoruz" diye bağırdı. Öncü'yü de kolundan yakalamış sürüklüyordu.

İsmet Badem, kendini basketbol başta Türk sporun adamış biriydi. Kolejlere kadar varan çalışmalar yaptı.

Yazıları özel ve güzeldi. Hele ekrandaki yorumları kendine hastı. Hafif Balat ağzı kullanırdı.

Bakanın vefası

Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çupi Ödülü'nü İsmet Badem'in oğlu Burçin'e verirken önemli bir değerlendirme yaptı. Yaşayan anıtlardan biri, Atilla Gökçe'den de övgüyle söz etti. Orhan Ayhan büyüğümün onu öven sözlerinin sebebini de anlamış oldum.

Gelelim Gökçe'ye, uzun süre birlikte çalıştık. Kalemi kadar, yaratıcılığıyla da önemli isimdir.

Dikkat ettinizse, ismine özel kategori açılanların tamamı rahmetli. Bu nedenle sevgili arkadaşım Atilla'ya önerim "Kendine iyi bakması." Gökçe'ler kolay yetişmiyor. Her zaman bu topluma lazımlar.

Totem meselesi

Sunuculuğu üstlenen Beyazıt Öztürk'ün bazı futbol tutkunlarının totem meselesini (uğur yapmak) gündeme getirişi yine İslam ağabeyi hatırlattı. Çupi'yle birlikte ne zaman maça gitsek, ya da televizyondan izlesek en az yirmi yumruk yerdim. Arada da yerimden kaldırtır başka yerlere oturturdu. Fenerbahçe yense de yenilse de dövülmem kaçınılmazdı.

Fazla futbol

Bu kadar futbol ağırlıklı ödül dağıtımın bazı yönlerini beğenmediğimi söyleyebilirim. Ozan Kabak ve Cengiz Ünder'e ayrı ayrı ödül verilmesi abartılıydı.

Bunların adına podyuma çıkarılan menajerlerine gerek yoktu. Milyonlarca avro komisyon kapanların reklamının yapılması şart mıydı? Maaşallah ikisi de 150'şer kiloluk pankreasçı gibiydi.

Büyük alkış

THY'nin "Erdoğan Demirören Ödülü"nü almasını bazılarının aksine, onayladım. Bu millî kuruluşumuzun sporumuza iyi hizmet verdiği ortada.

Yılın Takımı olarak Vakıfbank Bayan Voleybol takımının ilan edilmesi en doğru seçimlerdendi. Sürekli başarıları ortada.

Bu noktada önemli bir tespite yer vereceğim. Takım kaptanı Melis Gürkaynak'ın konuşmasını "Atatürk'ün Kızlarıyız"la tamamlaması salonu ayağa kaldırdı. Dakikalarca alkışlandı.

Bu da bazılarına kapak olmalı. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar "Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusunu" gönüllerden silemezler.

Espriler

Organizasyonun tek gülmece unsuru "Haberler" bölümüydü. Üç konu işlendi. En müthişi şöyleydi:

"Çatalhöyük'teki kazılarda, Yılmaz Vural'ın çalıştırmadığı takım bulundu."

Bu göndermeye en fazla gülen Yılmaz Vural'ın kendisiydi. Yönetmen bunu iyi yakalayıp, yansıttı.

"VAR'a giden hakem Taner Yapraksızağaç geri dönmedi" de hoştu.

"En can sıkıcı kimdi" dersek, bir sponsor firmanın "adını özellikle vermiyorum" yöneticisiydi. Hem Türkçe konuşmasını beceremedi, hem de sadece reklam yapmaya çalıştı. Bu kuruluşa mutlaka ekstra çıkarılmalı...

***

Alaaddin Demirtaş'ın değindiği konu biraz gecikmeli de olsa doğrulardan. Her teknik direktörün vaz geçilmezi olduğu gibi Şenol Güneş'in de var.

1- Necip Uysal

2- Oğuzhan Özyakup

3- Mustafa Pektemek

4- Ve şimdi de Burak Yılmaz.

"Beşiktaş'taki düşüşün kurbanının sadece Şenol Güneş olacağını sananlar yanılıyor. Kim aksini söylerse söylesin, Güneş'in gönderilmesini tezgâhlayanlar ayan beyan ortada."

...

GÜNÜN SÖZÜ

Kese boşaldıkça, kalp dolar. Victor Hugo

Yazarın Diğer Yazıları