Atatürk'ün Kubilay şehit edildikten sonra İzmir Türk Ocağı'nda çekilen fotoğrafı

Atatürk'ün Kubilay şehit edildikten sonra İzmir Türk Ocağı'nda çekilen fotoğrafı
Günboyu gazetesi yazarı Fatih Ergin, sosyal medya hesabından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir Türk Ocağı’nda çekilmiş fotoğrafını paylaştı. Ergin, “2 Şubat günü İzmir Türk Ocağı'nda çekilen fotoğrafında, alev alev yanan gözlerindeki o öfke, objektiflere bile yansıyordu” dedi.

23 Aralık’ta 1930 günü, İzmir'in Menemen ilçesinde, askerliğini yedek subay olarak yapan Öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay ve yardımına koşan bekçiler Hasan ve Şevki, şeriat isteyen gericiler tarafından şehit edildi.

Günboyu Gazetesi yazarı Fatih Ergin, sosyal medya hesabından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Menemen olayının ardından, 2 Şubat tarihinde İzmir Türk Ocağı’nda çekilen bir karesini paylaştı. Atatürk’ün sinirinin gözlerinden okunduğunu belirten Ergin, şunları söyledi:

Menemen'de “şeriat isteriz” sloganları ile ayaklanılması ve yedek subay Kubilay'ın şehit edilişi üzerinden fazla zaman geçmemişti.

Fakat Atatürk'ün öfkesi ise hiç dinmemişti. 2 Şubat günü İzmir Türk Ocağı'nda çekilen fotoğrafında, alev alev yanan gözlerindeki o öfke, objektiflere bile yansıyordu.

Öyle ya; vatanın bekçisi kahraman Türk askerini şehit eden yobazlar, Yunan askeri Müslüman halka tecavüz ederken, diri diri yakarken, camileri ateşe verirken neredeydiler?

ataturk-011.jpgfatih-ergin.jpg