Atatürk’ün kurduğu Türk Hava Kurumu’nun taşınmazları satışa çıkarıldı. Hangarda yatan uçaklar ihaleye alınmamıştı

Atatürk’ün kurduğu Türk Hava Kurumu’nun taşınmazları satışa çıkarıldı. Hangarda yatan uçaklar ihaleye  alınmamıştı
Atatürk'ün kurduğu ve Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı AKP'li Cenab Aşçı'nın 2019 yılında kayyum olarak atandığı Türk Hava Kurumu (THK), Balıkesir, Adana, Aksaray, Elazığ, Eskişehir, Muş, Ordu ve Manisa'daki bazı taşınmazlarını satıyor.

Türk Hava Kurumu (THK), Balıkesir, Adana, Aksaray, Elazığ, Eskişehir, Muş, Ordu ve Manisa''da bulunan bazı taşınmazlarını satacak.
 
Konu ile ilgili Resmi Gazete''de yayımlanan ilanda, satış için gerçekleştirilecek ihaleler kapsamında, apartman, bağımsız bölüm, mesken, tarla ve fındıklık gibi gayrimenkullerin yer aldığı belirtildi. Satışı yapılacak taşınmazlara ilişkin tekliflerin, 15 Nisan Perşembe tarihinde saat 17.00''ye kadar "www.winvestate.com" internet adresindeki e-teklif sistemi üzerinden yapılması gerekiyor.

Şartnameye de aynı internet sitesi üzerinden e-şartname olarak ulaşılabilecek. 

SATIŞA ÇIKARILACAK GARİMENKULLER

THK’nin satacağını açıkladığını sekiz farklı kentte bulunan gayrimenkuller şöyle: 

Balıkesir-Bandırma: Bir apartman

Adana-Yüreğir: Zemin kattaki bir taşınmaz

Aksaray: Mesken niteliğindeki taşınmaz

Elazığ’ın Merkez: Bir taşınmaz

Eskişehir-Tepebaşı: Mesken vasıflı taşınmaz

Muş Merkez: Bir adet taşınmaz

Manisa-Turgutlu: Mesken vasıflı taşınmaz 

Ordu-Ünye: 19 bin 900 metrekare büyüklüğündeki tarla, 1 bin 800 metrekarelik fındıklık ve 2 bin 500 metrekarelik tarla

AKP’Lİ ESKİ BAKAN ATANMIŞTI

Atatürk''ün kurduğu THK Başkanlığı’nın yönetimine 2019''un ekim ayında Cenap Aşçı, Adnan Zengin ve Abdullah Kaya’dan oluşan üç kişilik kayyum heyeti atandı. Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı ise 63’üncü AKP Hükümetinde Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görevliydi.

Ayrıca THK yangın söndürme uçağı ihalesi ile de tartışılmıştı. Orman Genel Müdürlüğü, yangın döndürme uçağı kiralama ihalesine uçaklarının “En az 5 bin litre su taşıma kapasitesi” olması şartı gerekçesiyle 4 bin 900 litre kapasiteli THK uçakları, orman yangınlarında kullanılamıyor. THK''nın yangın söndürme uçaklarıysa halen hangarlarda bekletiliyor.    

İlgili Haberler