Atatürk'ün vasiyetini delmek için neler yapılmış neler. Direndiği için AKP'den aday yapılan Sayıştay denetçisi kim?

Atatürk'ün vasiyetini delmek için neler yapılmış neler. Direndiği için AKP'den aday yapılan Sayıştay denetçisi kim?
İş Bankası'ndaki Atatürk'ün hisselerinin geliri olan Türk Tarih Kurumu ile Türk Dil Kurumu hesabındaki yıllık 300 milyon lirayı bulan nakit paranın, hazineye aktarıldığı ortaya çıkmıştı. CHP'li Murat Emir, TTK eski Başkanı Refik Turan'ın buna karşı çıktığı için görevden alındığını belirtti. Emir, devire direnen Sayıştay denetçisinin de AKP'den milletvekili adayı yapıldığını ifade etti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Atatürk’ün vasiyet gelirlerini gündeme getiren CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Türk Tarih Kurumu ile Türk Dil Kurumu hesabındaki nakitlerin Mart ayı itibariyle hazine hesabına geçirildiğini iddia etmişti.

Emir'in iddiası Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından doğrulanmıştı. 

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, CHP'li Emir, Ocak ayında görevinden ayrılan Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Refik Turan'ın bu paraların Hazine Kurumlar Hesabı'na aktarılmasına direndiği için görevden alındığını söyledi.

Emir, "Yeni başkan paraları Tek Hazine Kurumlar Hesabına devretti." derken, "2018'den sonra bu hesaba aktarılmasına direnen Sayıştay da bu direncinden vazgeçti, bundan vazgeçen Sayıştay denetçisi de AKP'den milletvekili adayı yapıldı." şeklinde konuştu.

"SAYIŞTAY DİRENCİNDEN VAZGEÇTİ"

Emir şunları söyledi;

‘'Türk Tarih Kurumu Başkanı Refik Turan, bu paraların Hazine Kurumlar Hesabı'na aktarılmasına direndiği için görevden alındı. Yeni başkan paraları Tek Hazine Kurumlar Hesabına devretti. 2018'den sonra bu hesaba aktarılmasına direnen Sayıştay da bu direncinden vazgeçti, bundan vazgeçen Sayıştay denetçisi de AKP'den milletvekili adayı yapıldı.

Türk Tarih Kurumunun, Türk Dil Kurumunun özel bütçesine el atılmasının aslında sizin, benim veya bir başkasının bankadaki mevduatına el atılmasından hiçbir farkı yoktur. Her birinin yıllık ortalama 300 milyon lira civarında temettü, nema geliri vardır, buna Hazine el koymuştur ve bu mart ayı itibarıyla da 3,5 milyar lira Tek Hazine Kurumlar Hesabı'na aktarılmıştır. Mustafa Kemal'in vasiyeti var''