Atatürk'ün yadigarı Beyaz Vagon gitti bakın yerine ne geldi

Atatürk'ün yadigarı Beyaz Vagon gitti bakın yerine ne geldi
TCDD yetkilileri tarafından İzmir Alsancak Garı önünden kaldırılıp kapalı perona çekilen Mustafa Kemal Atatürk'ün kullandığı Beyaz Vagon'dan boşalan yer, açık hava mescidine dönüştürüldü.

İzmir Alsancak Garı önünde 13 yıldır ziyaretçilerini ağırlayan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1927’den 1935’e kadar yurt içi gezilerinde kullandığı Beyaz Vagon, geçen 21 Ağustos'ta bir gece yarısı operasyonuyla yerinden kaldırıldı. Vagon, Atatürkçü Düşünce Derneği'nden (ADD) bir grup gencin protestolarına rağmen, apar topar kapalı perona çekildi.

Anadolu Ajansı ise Beyaz Vagon’un “kötü hava koşullarından etkilenmemesi ve daha sağlıklı ziyaret ortamı yaratılması” amacıyla meydandan kaldırıldığını yazdı. Ancak, TCDD yetkililerinden herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. 

Vatandaşlar karara tepki gösterirken, CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Kani Beko ve Murat Bakan da olayı TBMM gündemine taşıdı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur vagona talip olduklarını açıkladı.

beyaz-vagon1.jpg

AÇIK HAVA MESCİDİNE ÇEVİRDİLER

Ege Postası'ndan Tenzile Aşçı'nın haberine göre, Beyaz Vagon'un meydandan kaldırılmasıyla ilgili bir iddia daha ortaya atıldı. TCDD yetkililerinin, hemen yan tarafta bulunan mescidin önünü açmak ve onu daha görünür kılmak amacıyla Beyaz Vagon'u kaldırdığı ileri sürüldü. Bu şok iddia İzmir gündeminde tartışılırken, bugün objektiflere çarpıcı bir görüntü yansıdı. Cuma namazı için TCDD Gar Mescidi'ne gelenlerin Beyaz Vagon'dan boşalan yerde saf tuttuğu görüldü. Alan adeta açık hava mescidine dönüştürüldü.

ataturk-un-vagonu-gitti-mescid.jpg

APAR TOPAR ÇİMLENDİRMİŞLER

Yurttaşlar, vagon kaldırıldıktan sonra ortaya çıkan topraklık alanı apar topar çimlendiren TCDD yetkililerinin, burayı açık hava mescidine çevirmeyi çok önceden planladığı ileri sürüldü. (Ege Postası)