Ateş Ünal Erzen'den çarpıcı açıklama

Ateş Ünal Erzen'den çarpıcı açıklama
Belediye şirketi olan BYUAŞ’a bağlı işçilerle ilgili konuşan İYİ Parti Bakırköy Belediye Başkan adayı Ateş Ünal Erzen, “Tüm çalışanlar sosyal ve ekonomik haklarını alacaklar” ifadelerini kullandı.

Kent Yaşam gazetesinden Selvi Sarıtaç’ın haberine göre, Bakırköy’de iki dönem belediye başkanlığı yapan ve 31 Mart yerel seçimleri için İYİ Parti’nin Bakırköy Belediye Başkanı adayı olan Ateş Ünal Erzen, başkanlığı döneminde belediye de taşeronu bitirmek amacıyla kurdukları belediye şirketi BYUAŞ’a ilişkin konuştu.  Yeni dönemde BYUAŞ’a bağlı çalışan işçilerinin maaşlarını zamanında alamadığıyla ilgili duydukları için çok üzüldüğünü belirten Ünal Erzen, “ Göreve geldiğinde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediye şirketine geçen işçiler için, İBB Adayları Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediyesi'nde yapmış olduğu toplu iş sözleşmesinin benzerini, BYUAŞ içinde yapacağını ve tüm çalışanların ekonomik ve sosyal haklarını ödeyeceklerini” dedi.

“YOL VE YEMEK ÜCRETLERİNDE DE İYİLEŞTİRME YAPACAĞIZ”

 Maaşlarını zamanında alamayan çalışanların mağduriyetlerini bildiğini, yol ve yemek ücretlerinin bazı müdürlüklerde 5 TL gibi günümüz şartlarına göre çok az olduğunun da farkında olduğunu belirten Ünal Erzen, “Asgari ücret seviyesinde çalışan arkadaşlarımıza toplu iş sözleşmesi ile yol ve yemek ücretlerinde de iyileştirme yapacağız. Kreşlerden ücretli yararlanan belediye personeli arkadaşlarımız, eski dönemdeki gibi kreşlerden ücretsiz yararlanacaklar” dedi. Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde iş güvenliği ve işçi sağlığına önem verdiğini ve Bakırköy Spor Vakfı’nın yıkımı sırasında hayatını kaybeden belediye çalışanı merhum Mustafa Yılmaz'ın vefatının kendisini derinden yaraladığını ifade eden Ateş Ünal Erzen, “Bu ve benzeri hiçbir olaya meydan vermeden, personelimizin zarar görmemesi için gerekli çalışmaları yapacağız. 7/24 esasına göre hizmet veren belediye çalışanı arkadaşlarımızın, fiziksel olduğu kadar ruhsal durumları da dahil tüm sağlık taramaları eksiksiz olarak yapılacak ve çalıştıkları birim ile 6331 sayılı iş güvenliği ve işçi sağlığı ile ilgili çalışmaları titizlikle yürüteceğiz” ifadelerini kullandı. Göreve geldiği zamanda, emeği ile çalışan hiçbir işçinin işten çıkarılması gibi bir durumun söz konusu olmayacağını belirten İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ateş Ünal Erzen, “Çalışan işçilerin ekonomik, siyasi, demokratik ve sosyal haklarını koruyan adımları yine hep birlikte atacağız” ifadelerini kullandı.