İktidarın şok dolar hamlesini paylaştı. Atilla Yeşilada dava konusu olabilir ama yine de açıklayacağım dedi

İktidarın şok dolar hamlesini paylaştı. Atilla Yeşilada dava konusu olabilir ama yine de açıklayacağım dedi
Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, TÜİK'in açıkladığı verilerin ardından hükümetin artan enflasyona dair planları hakkında konuştu. Yeşilada'nın en dikkat çekici iddiası ise sermaye artırımı gelebileceği idi.

TÜİK, 2022 yılı mayıs ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıkladı.

TÜFE''de 2022 yılı mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 2.98, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 35,64, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 73,50 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 39,33 artış gerçekleşti.

ENAG İSE ENFLASYONU YÜZDE 160 OLARAK GÖRMÜŞTÜ

ENAG''a göre, ENAGrup Tüketici Fiyat Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Mayıs ayında %5.46 arttı.

E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise %160.76 olarak gerçekleşti.

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada ise TÜİK''in verilerini yorumlayarak AKP hükümetinin artan enflasyon rakamları için açıklamalarda bulundu. Yeşilada, enflasyon rakamlarına dikkat çekerken, dikkat çeken yorum geldi. Yeşilada, hükümetin enflasyonu düşürmek için elinde bir yol haritası olmadığını belirtti. Tüm bunların yanında döviz kurunu tutmak için sermaye kontrolü gelebileceğini ifade etti. 
Yeşilada''nın ilgili açıklamaları şu şekilde:

"Bu dava konusu da olabilir, ancak kusura bakmayın hakim karşısına çıksam da bunu orada anlatırım. Kur Korumalı Mevduat gibi tedbirler, teşvik edici tedbirlerdi. Ancak bundan sonra caydırıcı tedbirler gelecek."
 

İlgili Haberler