AtlasGlobal’den bilet alanlara ne kadar ödeme yapılacak?

AtlasGlobal’den bilet alanlara ne kadar ödeme yapılacak?
Havayolu şirketi AltasGlobal, flaş bir kararla uçuşlarını durdurmuştu. Uçuşlar 21 Aralık tarihine kadar iptal edilirken, bilet alan yolculara ne kadar ödeme yapılacağı merak konusu oldu.

AtlasGlobal mali yapısındaki bozulmadan dolayı uçuşlarını 26 Kasım’dan 21 Aralık tarihine kadar durdurdu. Yaklaşık bir aylık süre içinde bilet alan yolcuların uçuşları iptal oldu. Yolcuların bilet ücretlerinin iadesini istemeleri durumunda taleplerinin 15 Aralık 2019 tarihine kadar tespit edileceği, 16 Aralık'ta ise taleplerle ilgili işlemlerin internet sitesi üzerinden duyurulacağı belirtildi. Yani ücret iadesi için en az 16 Aralık tarihine kadar beklenecek.

AtlasGlobal’in patronu Ali Murat Ersoy. Şirket 2001 yılında kuruldu. Etsgroup, 2006 yılında hava yolunun tüm hisselerini satın almıştı.

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: TAKİPÇİSİYİZ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Atlas Global Havayolları tarifeli uçuşlarını 21 Aralık 2019 tarihine kadar durdurmuştur. Yolcuların mağduriyetine ilişkin hususları 15 Aralık itibarı ile tespit ederek telafi edeceğini ifade etmiştir. Genel Müdürlüğümüz yolcu haklarına ait hususların takipçisi olacaktır.” ifadelerine yer verildi.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ‘Atlas Global Havayolları, 21 Aralık 2019 tarihine kadar tarifeli uçuşlarını durdurduğunu açıklamıştır. Firma, söz konusu dönem içinde uçuşunu yapamayan yolcularla ilgili bilgileri 15 Aralık 2019 tarihine kadar tespit ederek, söz konusu süreç nedeniyle oluşabilecek mağduriyetleri gidereceğini bildirmiştir. Atlas Global Havayolları’nın belirttiği süre içerisinde bilet alan yolcuların mağduriyetlerini giderip gidermediği, Bakanlığımızca yakından takip edilecektir’ dedi.

NE KADAR BİR İADE YAPILMALI?

Hava yolu ile Seyahat Eden Yolcuların Haklarına Dair Yönetmelik’e göre uçuştan iki hafta önce uçuş iptali yolcuya bildirilirse hava yolu şirketi bilet ücretinin tamamının satın alınmış olduğu fiyat üzerinden nakit olarak veya elektronik banka havalesi ile yolcuya iade ediyor.

Uçuşa iki haftadan kısa bir süre kalmışken uçuş iptal edilirse, yolcu bu süreçte bilgilendirilmiş olsa dahi, yolcuya iç hatlar için 100 euro, Dış hat uçuşlarında ise yolculara;

a) 1500 kilometre veya daha kısa tüm uçuşlar için 250 euronun Türk Lirası cinsinden karşılığı,
b) 1500 ile 3500 kilometre arası uçuşlar için 400 euronun Türk Lirası cinsinden karşılığı,
c) 3500 kilometreden daha uzun uçuşlar için 600 euronun Türk Lirası cinsinden karşılığı, tazminat ödemek zorunda.