Avcı; Oyunu değil, sonucu değiştirdi

Bardaktan boşalırcasına yağan yağmur altında, BB Erzurumspor özellikle ikinci yarıda "sağanak sağanak Trabzonspor kalesine yüklendi" diyecek ve de  "Abdullah Avcı, Eddie Newton'un bıraktığı yerden devam eyledi" diye de ekleyeceğim ama, birileri çıkıp; "Trabzonspor 3 puana kavuştu ya bu yeter" diye karşıma dikilir endişesi taşıyorum!

Öyle ya, her gün Trabzon'un sokaklarını arşınlıyor, "Trabzonspor kazansın da ne olursa olsun" diyen bir taraftar anlayışı ile ister istemez muhatap oluyorum!

İşte onlara cevap yetiştirmekten ise "Erzurumspor karşısında Abdullah Avcı, Newton'dan aldıklarını korumayı tercih ederek ilk maçına çıktı" demeyeceğim!

Uğurcan, Perreıra, Edgar, Hugo, Marlon, Abdulkadir Parmak, Baker, Abdulkadir Ömür, Ekuban, Nwakaeme, Afobe 11'nin Newton'un "kaybettiren ilk tercihleri" olduğunu hatırlatmama gerek var mı?

Bir de Newton sonrası Alanyaspor karşısında alınan beraberlikte de İhsan Derelioğlu'nun "ezberi bozan uygulamasının" etkili olduğunu da buna ilave etmem gerekiyor mu?

Bir maç aradan sonra Trabzonspor, BB Erzurumspor karşısında Abdullah Avcı ile tekrar kayıp yaratan fabrika ayarlarına döndürüldü mü, döndürülmedi mi?

Ekuban-Abdulkadir Ömür ikilisinin ilk yarıdaki uyumu hariç döndürülmedi! Hatta "Eski hamam, eski tas" benzeri bir oyun sürdürülmeye devam eyledi.

Kaldı ki Trabzonspor sahadan 1 değil de, 3 puan ile ayrıldı ise bu hakem  Erkan Özdamar'ın VAR'a gitmesine rağmen topun Marlon'un ayağından ağlara gittikten sonra BB Erzurumsporlu oyuncunun var gibi görünen temas da bulunduğunu fark etmemesi sonucudur.

 

***

 

Herkesin, "Her şeyin ilki önemlidir" diyerek "Trabzonspor'a Abdullah Avcı'nın eli değdi" denilmesini beklediği bir maçta teknik adamın ne için ve niçin alındığı belli olmayan ve de Newton torpilli olduğu artık bal gibi ortada olan Baker'i tekrar maestrolukla görevlendirmesini anlamanın değil kabul etmenin tek gerekçesi belki şu olabilir:

"Kötü ama yine de Baker'den başka bu işi yapacak oyuncu yok. Bir de kendi gözümle göreyim."

90 dakikayı Afobe'ye attığı defans arkası bir pas hariç, yan ve geri paslarla tamamlayan Baker'den ben şahsen umutların kesilmesi gerektiği düşüncesindeyim.

O ki yan ve geri pastan söz eyledik, BB Erzurumspor maçında en fazla geri pas yapılan oyuncunun da Trabzonspor kalecisi Uğurcan olduğunu bir kere daha hatırlatmaz isek, bir eksiklik bırakmış oluruz!

Topun ağzına yine Baker'i oturttuğumuz için yeri gelmiş iken Trabzonspor, ikinci bölge diye tabir edilen orta alanda varlığını böyle hissettirecek ise "yandı gülüm keten helva" yı çok söylettirecektir.

Çünkü bu iş Abdulkadir Parmak-Baker ikilisi ile özellikle ön savunma anlamında asla çözülemeyecektir. Erzurum karşısında son yarım saatte, "Burayı güçlendirsin" diye sahaya sürülen Flavıo'da çare değildir.

Onun için geçmişte bu alanda iyi görüntüler veren İranlı Hosseini neden kullanılmaz? Neden akla getirilmez? Halâ anlamış değilim.

Hadi Newton futbol adına okur-yazar değildi anlamıyor idi. Ama Abdullah Avcı'da okur-yazar olmayanlardan değil ki!

Ezcümle. Apdullah Avcı'nın gelişi Trabzonspor'un ilk maçında oyunu değil ama öyle veya böyle sonucu değiştirdi.

Ancak, Avcı adeta Eddie Newton'un devamı gibi gözüken bu oyunu değiştirmez ise önümüzdeki maçlarda sonuçların eskisi gibi, yani farklı olmayacağını söylemek için kahin olmaya bile gerek yoktur.

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları