Avcılar’da silahlı saldırı, Doğu Türkistan detayı dikkat çekti

Avcılar’da silahlı saldırı, Doğu Türkistan detayı dikkat çekti
Avcılar'da uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Yusufujıang Aimatijiang’ın 2 yıl önce Doğu Türkistan’da yaşananlarla ilgili televizyon kanallarına demeç verdiği ortaya çıktı. Olay yerinden kaçan Azerbaycan uyruklu Aliyev T. ise yakalanarak cezaevine gönderildi.

Olay, Avcılar ilçesi Denizköşkler Mahallesi Ahmet Kaya Caddesi önünde 2 Kasım'da saat 22.40 sıralarında meydana geldi.

Cadde üzerinde yürüyen Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı Yusufujıang Aimatijiang, yanına yaklaşan Azerbaycan uyruklu Aliyev T.(29)'un silahlı saldırısına uğradı. Şüpheli olayı gerçekleştirdikten hemen sonra olay yerinden kaçtı.

HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Boynundan ağır yaralanan Aimatijiang, hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılırken polis ekiplerine vuran kişiyi tanımadığını belirtti. Aimatijiang'ın yoğun bakımda olduğu ve hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

YAKALANMA ANI KAMERALARA YANSIDI

Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği yaptığı incelemede şüphelinin olaydan sonra Ömer I.(20) ile buluştuğunu ve Küçükçekmece Cennet Mahallesinde bir evde kaldığını tespit etti. 11 Kasım tarihinde yapılan operasyonda şüpheli Aliyev T. kıskıvrak yakalandı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

O anlar polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Şüphelilerden Ömer I., 20 Kasım tarihinde polis karakoluna gelerek teslim oldu. İki şüpheli adli sevk işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DOĞU TÜRKİSTAN’DA YAŞANANLARLA 2 YIL ÖNCE İLGİLİ DEMEÇ VERMİŞ

Bu arada saldırıya uğrayan Yusufujıang Aimatijiang'ın Doğu Türkistan'da yaşananlarla ilgili olarak 2 yıl önce bazı televizyon kanallarına demeç verdiği öğrenildi.

İlgili Haberler