Avcılar'daki cami minaresi baz istasyonuna döndü

Avcılar'daki cami minaresi baz istasyonuna döndü
Avcılar’daki Kalkandelen Camii’nin minaresi GSM şirketleri tarafından adeta baz istasyonuna dönüştürüldü. Vatandaşların tepkileri üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı ilgili şirketlere yazı gönderilerek bunların kaldırılmasını istedi.

Avcılar’daki Kalkandelen Camii’nin minaresi GSM şirketleri tarafından baz istasyonuna döndü. 

Denizköşkler Mahallesi Turna Sokak’ta bulunan adını Kuzey Makedonya'nın kuzeybatısında bir şehirden alan Kalkandere Camii’nin minaresi zaman içerisinde GSM şirketleri tarafından mobil görüşmeler ve internet için baz istasyonuna çevrildi. Minarenin şerefesini çevreleyen baz istasyonları ve yere kadar uzanan kalın kablolar ve avludaki 3 büyük jeneratörden rahatsız olan mahalle sakinlerinin eleştirileri üzerine yerel gazeteci Engin Pınarbaşlı, "Buna dur denilmeli" çağrısı yaptı.  Caminin hemen yakınlarında oturan Ali Burhan Simsar, Cuma namazlarını sürekli bu camide kıldığını, baz istasyonu sayısının son dönemde çok fazla arttığını, bunların insan sağlığına ciddi tehdit oluşturduğunu söyledi.

5610be8ad4d311d2e5fa0308e505e99c.jpg

Avcılar Müftüsü Bekir Derin ise, “Cami minaresindeki baz istasyonu cihazlarının minareden sökülmesi için ilgili firmalarla yazışmalar devam ediyor. Tamamının kaldırılması gerekiyor. Cami derneğine bizim gönderdiğimiz yazıların yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da tüm ilgili firmalara yazı gönderildi. Konuyu takip ediliyor. En kısa zamanda tahliye edilmesi için gerekli çalışmalar devam ediyor” dedi.

c067cdc7fe14d7e6ef159f29db08276a.jpg

ee93e092a5a565561a43f0e7544c1c5a.jpg