Avrupa Birliği'nden 3 ülkeye korona yardımı

Avrupa Birliği'nden 3 ülkeye korona yardımı
Avrupa Birliği korona virüs nedeniyle Gürcistan, Ürdün ve Moldova ile yapılan makro-finansal destek programları çerçevesinde toplam 400 milyon euroluk kredi dilimini serbest bıraktı.

AB Komisyonu, salgının ekonomik etkilerine karşı çeşitli ülkelerle yapılan makro-finansal destek programları çerçevesinde yeni kredi dilimlerinin serbest bırakıldığını açıkladı.

Buna göre, destek programları çerçevesinde AB, Ürdün'e 250 milyon euro, Gürcistan'a 100 milyon euro ve Moldova'ya 50 milyon euro olmak üzere toplam 400 milyon euroluk kredi dilimlerini serbest bıraktı.

Çeşitli koşulların yerine getirilmesiyle serbest bırakılan krediler, söz konusu ülkelerin ekonomik istikrarına ve dış finansman açıklarının azaltılmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Yakın çevresindeki ülkelere ekonomik kriz dönemlerinde makro-finansal desteklemeler sağlayabilen AB, bu kapsamda, sermaye piyasalarından uygun koşullar ile borçlanıyor.

Söz konusu krediler ihtiyaç duyan ülkeye veriliyor. Alınan fonlar, söz konusu ülkenin normal şartlarda piyasalardan alabileceği kredilerden çok daha uygun ödeme koşulları içeriyor.