Avrupa'da aşılama tarihi belli oldu

Avrupa'da aşılama tarihi belli oldu
Biontech'in korona virüs aşısına şartlı onay verdiğini açıkladı. Korona virüsün yeni varyantına karşı koruyup korumayacağına dair herhangi bir bilgi bulunmadığı için şartlı onay alan aşı ile Avrupa'da yaşayan 450 milyonun üzerinde kişi 27 Aralık itibarıyla aşılanmaya başlayacak.

Avrupa'da aşılama başlıyor

Avrupa ilaç düzenleme kurulu (EMA), ABD’li Pfizer ile Alman BioNTech tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının Avrupa’da kullanımını onayladı.

Aşının faydalarının risklerinden daha fazla olduğunu açıklayan EMA yaptığı açıklamada, "Aşının yeni corona virüs mutasyonuna karşı işe yarayıp yaramayacağını gösteren hiçbir kanıt yok" ifadelerini kullandı. Bununla birlikte, Pfizer - Biontech aşısının büyük ihtimalle yeni korona virüs mutasyonuna karşı koruyacağını belirtti.

27 ARALIK'TA BAŞLAYACAK

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği'ndeki (AB) Covid-19 aşılama kampanyasına 27 Aralık tarihinde başlanacağını duyurmuştu.
 
Konuyla ilgili Twitter'dan açıklama yapan Ursula von der Leyen, "AB sınırları içerisinde aşılama çalışmalarının ilk etabı 27, 28 ve 29 Aralık tarihlerinde başlayacak. Vatandaşlarımızı birlik içerisinde koruyoruz. Bir arada daha güçlüyüz." ifadelerini kullanmıştı.