Avrupa'da koronanın ilk canı aldığı kasaba: Virüsü işte böyle yendiler!

Avrupa'da koronanın ilk canı aldığı kasaba: Virüsü işte böyle yendiler!
Avrupa'daki korona virüsün ilk canı aldığı yerlerden biri olan Kuzey İtalya’daki Vo Euganeo kasabası salgını yenmeyi başardı. Virüsün yayılımına karşı agresif bir taktik uyguladıktan sonra kasabada geçen hafta sıfır vakaya ulaşıldı.

Kuzey İtalya’daki Vo Euganeo kasabası, Şubat ayının üçüncü haftasında yeni koronavirüs hastalığı (COVID-19) vakaları gördü. The Straits Times’a göre kasaba, 21 Şubat’ta COVID-19’un sebep olduğu ilk ölüme ev sahipliği yaptı.

Beyinsizler.net'in haberine göre, bu ölümün ardından kasaba kilitlendi ve 3.300 sakinin tümü, koronavirüs için test edildi. Bu kitle testi, Chicago Üniversitesi İşletme Okulu Stigler Merkezi’nin blogu ProMarket’e göre, sakinlerin yaklaşık % 3’ünün virüsle enfekte olduğunu ve bunların yarısının herhangi bir semptom göstermediğini ortaya koydu. İki haftalık sıkı bir kilitleme ve karantinadan sonra, sakinlerin sadece %0.25’i enfekte oldu. Kasaba bu son birkaç vakayı izole etti ve kasaba yeniden açıldı.

italya-korona1.jpeg

Sky News’e göre Vo Euganeo 13 Mart Cuma gününden bu yana yeni vaka bildirmedi. İtalya’daki Padua Üniversitesi’nde Mikrobiyoloji profesörü olan Andrea Cristani,” Öğrendiğimiz ders, hasta olsun ya da olmasın, tüm olumlu vakaları izole etmenin, bulaşmayı yüzde 90 oranında azaltabildiğimizdir ” dedi.

Bu mesaj Dünya Sağlık Örgütü’nden (WHO) yakın zamanda yapılan bir bildiriyi yineliyor. Dünya Sağlık Örgütü genel müdürü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 16 Mart Pazartesi günü yapılan bir haber bülteninde, “Tüm ülkelere basit bir mesajımız var – test, test, test,” demişti. Ve sözlerine şöyle devam etmişti: “Tüm ülkeler, tüm şüpheli vakaları test edebilmelidir. Bu salgınla gözleri kapalı savaşamazlar.’’

İtalya’nın geri kalanındaki COVİD -19 vakaları son haftalarda yükseldi. Ülke, 18 Mart Çarşamba günü itibariyle 35 bin 700’den fazla vaka ve yaklaşık 3.000 ölüm bildirmiştir.