İşte Avrupa'da cehenneme inanma oranı. Listeye Türkiye de dahil. Bu işte bir sakatlık olmalı. En az inananlar en zengin olanlar

İşte Avrupa'da cehenneme inanma oranı. Listeye Türkiye de dahil. Bu işte bir sakatlık olmalı. En az inananlar en zengin olanlar
Sosyal medyada Avrupa'da yaşayan insanların Cehenneme inanma oranının listesi paylaşıldı. Listede Türkiye'de var. İşte bu araştırmaya göre Avrupa ülkelerinin cehenneme inanma oranı... 

Sosyal medyada paylaşılan bir araştırma Avrupa’da yaşayan insanların birçoğunun cehennem kavramlarına inanmadıklarını gösterdi. 

Yapılan araştırmanın oranları dikkat çekerken ekonomisi son derece gelişmiş bir ülke olan Almanya''da Cehennem kavramına inananların sayısı yüzde 15.7 olarak çıktı. 

En gelişmiş ülkeler arasında gösterilen İngiltere''de ise bu oran 23,9.

Dünyanın en eski ve gelişmiş ülkelerinden Fransa''da ise bu oran 23.5. 

Dünyanın en çok ziyaret edilen ve Avrupa''nın kültürel ve tarihi mirasına büyük katkıları olmuş İtalya''da ise bu oran yüzde 38.

Araştırma şunu gösteriyor ki; Almanya, İtalya, Fransa gibi gelişmiş Avrupa ülkelerinde sorunlardan biri insanların cennet ve cehennem kavramlarına tahmin edilenden çok daha az inandıkları.

Almanya, Norveç, Avustralya, İngiltere, İsveç, Danimarka, Kanada, Fransa, İspanya, Japonya ve Belçika nüfusunun sadece küçük bir kısmı bu kavramlara inandıklarını söylüyor.

Konu inanç olduğunda insanların büyük bir çoğunluğu sadece Tanrı’ya inandıklarını söylerken çok az bir kesim cennet ve cehennem kavramına değinerek bu konuda inançlarını kesin bir şekilde dile getirebiliyor.

Dünyanın diğer ülkelerinde ise bu oranlar bi hayli yüksek. 

Mesela gelişmekte olan bir ülke olarak gösterilen Türkiye''de Cehennem kavramlarına inanların oranı 90,6. 

Yapılan araştırmaya göre ise Avrupa’da yaşayan insanların birçoğunun cennet ve cehennem kavramlarına inanmadıklarını gösterdi.

İnsanların dini inanç seviyesinin ülkeler geliştikçe düştüğünü ve gelişmekte olan ülkelere baktığımızda daha çok inançlarına bağlı olduğunu görüyoruz.

Diğer ülkelerin oranlarına baktığımızda İzlanda yüzde 12, Norveç 14.2, İsveç 12.3, Finlandiya 15.1, İsviçre ise yüzde 16.

 

İlgili Haberler