Avrupa'daki hayalet

Avrupa üzerinde bir hayalet dolaşıyor: Adolf Hitler’in hayaleti... Demokratik, barışçı Avrupa; insan hakları, her türlü ırkçılığa karşı ve Nazinin uğursuz ha-
yaletlerini kovmak için demokrasi adına düzenlenen cadı avları... Üzerindeki altı mil-
yon yahudi jenosid kurbanının tarihsel sorumluluğunu atmak adına  “sözde ermeni soykırımı yoktur”  diyenlere hapis cezası getiren Fransa, İsviçre... Parlamentolarında Ermeni soykırımı yapılmıştır kararı alan o komik yüzlü milletvekilleri. Bizim AB’cilerimiz ne diyorlardı:  “Avrupa Birliği bir medeniyet projesidir”
Ama medeniyetlerin temelinde yalnızca kültür, din, teknik-bilimsel başarılar ve dingin barış dönemleri değil, kan, barut, kesilen kelleler, gaz odaları, toplama kampları da yatar. ABD’li ünlü toplumbilimci Wallerstein, Almanya başta olmak üzere Burjuva Avrupası’nın Hitler’in hayaletini kovmak için çabaladıkça o hayaletin bilinçaltında daha da köklendiğini savunur. Sorun sayılarla aşırılık ve denge arasında bir tercih sorunuydu:
“Avrupalı siyasetçiler için Yahudi düşmanlığı bir istatistik sorunuydu. Hitler toptan imhaya kalkınca onu lanetlediler. Anti-genisitede çok ileri gitmişti çünkü.”
Daha Hindi Çin’de Komintern görevlisi ve tarihi eser kaçakçılığı yaptığı yıllarda, Fransız yazar, De Gaulle’ün Kültür bakanlığını yapan Andre Malraux, “Avrupa’nın ölüsü insanın ölümüdür” diye yazıyordu:
“Tanrı’yı ortadan kaldırmak için ve kaldırdıktan sonra, Avrupa aklı, insana karşı koyabilen herşeyi yok etti. Çabalarının sonunda başarıya ulaşınca, bu akıl sadece ” ölümü buluyor... Kendimizi feda edebileceğimiz bir ideal yok. Zira gerçeğin ne olduğunu hiç bilmeyen bizler hepimiz yalanı tanıyoruz. Mermerden tanrıların arkasında uzanan dünyaya ait “gölge bizi tanrılardan ayırmaya yetti. İnsan ne kadar sıkıca kendine bağlandı... Avrupa, içinde yalnızca ölü fatihlerin uyuduğu bir mezarlıktır artık.”
İşte bu fatihlerin mezarlığında şimdi yeniden Hitler’in hayaleti dolaşıyor. “Ölü Fatihler” in en tehlikelisi ve sonuncusunun... Almanya’da yeni göç yasası; Merkel hükümetinin hazırladığı bu yasanın Yahudiler’e bir zamanlar ırksal kimlikleri belli olsun diye Davud yıldızlı rozetler takmaktan ne farkı var? Türkler ve Müslüman azınlıklar, başta Almanya ve Fransa olmak üzere artık yeni Yahudileridir Avrupa’nın. Yeni Yahudiler olgusunu gizlemenin yolu ise “Onlar Ermeniler’i öldürdü” hezayanına hukuki tarihsel dayanaklar bulmaktan geçiyor ve işte onların yaptığı da bu değil mi?
Hitler sığınağında intahar etmeden önce vasiyetnamesinde  “Almanya beni öldükten sonra anlayacak; Alman ulusu bana layık olamadı” diye yazdırmıştı. Vasiyetnamesi gerçekleşiyor mu dersiniz? Avrupa onu ne kadar bilincinden kovmaya uğraştıysa bi-
linçaltında da o kadar yaklaştı Aldof’a. Çünkü Hitler de Avrupa “medeniyetinin” bir ürünüydü. Pagan ayinlerinin, Engizisyon mahkemelerinin...
Bütün bunları neden mi yazdım? Cevabı dün gazetelerde yer alan şu haberde yatıyor: 
“Fransa Meclisi ırkçı olmakla suçlanan göçmen yasasını dün kabul etti. Yeni yasaya göre akrabaları Fransa’da yaşayan kişiler göçmenlik için bu ülkeye başvurduklarında DNA örneği vermek zorundalar. Dil ve uyum sınavlarından geçemeyenlere de sınır kapıları kapalı” Fransa’nın yeni Amiral Harty’sinin partisinin aşırı sağcılarla işbirliği yaparak
hayata geçirdiği ırkçlık yasasına bak! Hitler’in yıldızla damgalamasından daha bilimsel, daha Şeytanca...

Yazarın Diğer Yazıları