Brexit TIR şoförlerini de vurdu sandviçlerini bile yiyemediler

Brexit TIR şoförlerini de vurdu sandviçlerini bile yiyemediler
İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması sonra uygulanan yeni kurallar, TIR şoförlerini zora soktu. Hollanda sınırında durdurulan şoförlerin sandviçlerine bile el koyuldu. Sınır görevlisi şoföre, “Üzgünüm, hepsine el koyuldu. Brexit’e hoş geldiniz” şeklinde karşılık verdi.

Brexit TIR şoförlerini vurdu sandviçlerini yiyemediler

Sözcü'de yer alan habere göre, İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) arasında çıkmaza giren ve yapılan ticaret anlaşmasıyla mutlu sonla biten Brexit süreci kamyon ve TIR şoförlerini zora soktu.

"BREXIT'E HOŞGELDİNİZ"

Hoek van Holland’daki sınır görevlileri, yaptıkları arama sonucunda şoförlerin sandviçlerine dahi el koyarken, “Brexit’in ardından Avrupa’ya et, sebze, meyve ve balık gibi yiyecekleri sokmanıza izin yok” dedi. Bir şoför içindekileri çöpe atıp ekmeği almayı teklif etse de başarılı olamadı. Sınır görevlisi şoföre, “Üzgünüm, hepsine el koyuldu. Brexit’e hoş geldiniz” şeklinde karşılık verdi.

"SINIRDAN ÖNCE TÜKETİN"

Et ve süt ürünleri dahil bunları içeren sandviçlerin de alınmayacağını duyuran İngiliz hükümeti şoförlere, “AB’ye seyahat eden şoförler, kısıtlamaları dikkate almalıdır. Eğer çantanızda ya da yanınızda izin verilmeyen bir ürün taşıyorsanız, sınırdan geçmeden önce kullanın, tüketin ya da atın” ifadelerini kullandı.