Türkiye 'yabancıya' cennet vatan. Avrupa'nın en ucuz tatil yeri listesinde ilk sıradayız

Türkiye 'yabancıya' cennet vatan. Avrupa'nın en ucuz tatil yeri listesinde ilk sıradayız
İngiltere'de hazırlanan 'en ucuz' tatil yerleri listesinde Türkiye ile Bulgaristan ilk sırada yer aldı. Avrupa'nın popüler 16 plajı arasındaki fiyatların karşılaştırıldığı listede Türkiye'den Marmaris, Bulgaristan'daki Burgaz kentiyle birinciliği paylaştı.

TL''deki değer kaybı ve enflasyon nedeniyle bu yaz tatile çıkanların sayısında ve tatil sürelerinde gerileme yaşanırken, Türkiye yabancı turistler için ''en ucuz'' tatil yerleri listesine girmeye devam ediyor. Son olarak İngiltere''de yapılan bir listede, Türkiye ile Bulgaristan ilk sırayı paylaştı.

İngiltere''nin resmi posta idaresinin döviz alım hizmeti ''Travel Money'' (Seyahat Parası) ile Alman turizm şirketi Tui''nin yıllık ''Aile Tatili Raporu''nda, Avrupa''da en popüler olan 16 plaj arasındaki fiyatlar karşılaştırıldı. Listenin ilk sırasında, Türkiye''de Marmaris ile Bulgaristan''ın Karadeniz kıyısındaki Slanchev Bryag (Sunny Beach) yer aldı.

KRİTERLER NELER?

''Plaj Barometresi'' listesinde, şu ürün ve hizmetlerin ortalama fiyatları karşılaştırıldı: Aile yemeği, içki, güneş kremi, böcek kovucu, kova-kürek, deniz yatağı, dondurma, deniz bisikleti ve şezlong.

Hesaplamaya göre, Marmaris ile Bulgaristan''ın Burgaz kentine bağlı Sunny Beach''te tüm bu ürün ve hizmetlerin fiyatı 86 sterlin (25 Temmuz kuruyla 1847 TL) olarak hesaplandı.

TÜRKİYE UYARISI

Bununla birlikte, bu listede de Türkiye''deki fiyat artışına karşı uyarı yapılması dikkat çekti. Raporda, Marmaris''teki fiyatların üç yıl öncesine göre iki kat arttığı belirtildi. Bir yandan da, ''TL''deki değer kaybı nedeniyle turistlerin bunu fazla hissetmediği'' yorumu da yapıldı. Raporda, iki tatil beldesine de sterlin bozdurarak gidecek kişilerin Marmaris''te yüzde 11, Sunny Beach''te yüzde 8 daha fazla harcama yapacağı belirtildi.

ÜÇÜNCÜ SIRADA PORTEKİZ VAR

''En ucuz'' plajlar listesinin üçüncü sırasında Portekiz''deki Algarve yer aldı. Söz konusu ürün ve hizmetlerin burada 108 sterline mal olacağı hesaplandı.

''En ucuzlar'' listesinin devamı ve fiyatlar şöyle:

Atlas Okyanusu''nda yer alan, Portekiz''e bağlı Madeira''daki Funchal: 125 sterlin

İspanya''daki Costa del Sol: 127 sterlin

Yunanistan''ın Korfu adası: 133 sterlin

EN PAHALI PLAJLAR NEREDE?

En pahalı plajlar sıralamasında ise yaklaşık 186 sterlinle İspanya''nın Ibiza adası birinci oldu. İkinci en pahalı plaj ise 186 sterlinle İtalya''daki Puglia çıktı. Bununla birlikte, her iki pahalı noktada da fiyatların 2019''a kıyasla düştüğü belirtildi. Buna göre, Ibiza''da yüzde 4,9, Puglia''da yüzde 5,2 gerileme yaşandı..

Fiyat artışının en yüksek hesaplandığı yer ise yüzde 37.7 ile Yunanistan''ın Girit adası oldu.

İlgili Haberler