Avrupa'nın gol kralı belli oldu

Avrupa'nın gol kralı belli oldu
Avrupa'nın en büyük 5 futbol liginde 2020-2021 sezonunun sona ermesiyle gol kralları da belli oldu. Almanya'da (Bundesliga) oynadığı 29 karşılaşmada 41 gole ulaşan Bayern Münih'in forveti Robert Lewandowski, kıtanın en çok gol atan ismi olmayı başardı.

Avrupa'nın gol kralı belli oldu

Bundesliga''da 6. kez gol krallı olan 32 yaşındaki Polonyalı foyubcu Gerd Müller''in 40 golle sahibi olduğu ''Bundesliga''da bir sezonda en çok gol atan futbolcu'' unvanını ele geçirdi.

​İspanya''da (La Liga) Barcelona''nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, ligi 30 golle bitirerek krallık yarışında zirveyi kaptı. Messi, üst üste 5, toplamda ise 8. kez ipi göğüsledi.

İtalyan ekibi Juventus''ta forma giyen Cristiano Ronaldo, Serie A''da kaydettiği 29 golle ilk sırada yer aldı. İngiltere Premier Lig ve La Liga''nın ardından Serie A''da da krallık yarışını kazanan Ronaldo, bu başarıyı elde eden ilk oyuncu olarak tarihe adını yazdırdı.

Fransa''da (Ligue 1) Paris Saint-Germain''den (PSG) Kylian Mbappe 27, İngiltere''de (Premier Lig) Tottenhamlı Harry Kane ise 23 golle en skorer isim olma başarısı gösterdi.

Öte yandan, Ligue 1 şampiyonu Lille''in en golcü ismi Burak Yılmaz (16), Premier Lig birincisi Manchester City''nin en skorer oyuncusu da İlkay Gündoğan (13) oldu.

Avrupa''nın en büyük 5 liginde en golcü 20 futbolcu ise şu şekilde:

Robert Lewandowski (Bayern Münih): 41
Lionel Messi (Barcelona): 30
Cristiano Ronaldo (Juventus): 29
Andre Silva (Eintracht Frankfurt): 28
Erling Haaland (Borussia Dortmund): 27
Kylian Mbappe (PSG): 27
Romelu Lukaku (Inter): 24
Karim Benzema (Real Madrid): 23
Harry Kane (Tottenham): 23
Gerard Moreno (Villarreal): 23
Luis Muriel (Atalanta): 22
Muhammed Salah (Liverpool): 22
Luis Suaez (Atletico Madrid): 21
Dusan Vlahovic (Fiorentina): 21
Wissam Ben Yedder (Monaco): 20
Memphis Depay (Lyon): 20
Wout Weghorst (Wolfsburg): 20
Andrej Kramaric (Hoffenheim): 20
Ciro Immobile (Lazio): 20
Simy (Crotone): 20

İlgili Haberler