Türk genci Avrupa’nın en prestijli beş farklı üniversitesinden kabul aldı

Türk genci Avrupa’nın en prestijli beş farklı üniversitesinden kabul aldı
Alp Batu Çavuşoğlu, Avrupa’nın yüksek prestijli beş farklı üniversitesinden ekonomi öğrenimi için kabul aldı.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Alp Batu Çavuşoğlu, Avrupa’nın yüksek prestijli beş farklı üniversitesinden ekonomi öğrenimi için kabul aldı.

Kabul eden Üniversiteler:

Warwick Üniversitesi ( İngiltere )
Tilburg Üniversitesi ( Hollanda )
Amsterdam Universitesi ( Hollanda )
King’s College London ( İngiltere )
HSE-ICEF ( Rusya )

Çavuşoğlu, temel ekonomik faktörlerin ve yapıların işleyişine dair azami derecede kavrayışlara sahip olmak ve ekonomi okuryazarlığı becerileri kazanmak için MIT, Harvard, Stanford, Oxford ve Cambridge gibi üst düzey, prestijli üniversitelerin hem kendi web portallerinde hem de Edx, Tüba, Khan Academy, Coursera gibi MOOC portalları üzerinden halka açık, ücretsiz sundukları derslerden kariyeriyle ilgili ve yararlı olacağını düşündüklerinin çoğuna katılım sağlamaya çalışmış.

Genç yetenek Yüksek öğrenimini İngilizce okuyabilmek için İngilizce dil kurslarına devam etmiş ve neticesinde IELTS sınavında beklentileri aşan bir sonuç (IELTS puanı 7.5) elde etmiş.

Alp Batu Çavuşoğlu, prestijli, gelenek ve değerleri olan, uluslararası vizyonu ve çok kültürlü bir sosyolojik yapısının yanında, teoriyi toplumsal meselelere bağdaştırabilen üstün eğitim standartlarına haiz, kaliteli akademisyen ve araştırmacılara sahip, bir üniversitede lisans eğitimi alarak, yüksek lisansı da yine Avrupa’daki prestijli bir üniversitede tamamladıktan sonra, doktora ve sonrasındaki disiplinler arası farklı çalışmalarını, Birleşik Devletlerdeki ekonomi üzerine en iyi üniversitelerden birinde tamamlamak istiyor.

EKONOMİST OLMAK İSTİYOR

Çavuşoğlu, kalkınma ekonomisi, bilgi ekonomisi, finans, uluslararası ekonomi, kurumsal finans ve örgütler gibi konuların bir veya birkaçı üzerine uzmanlaşarak, içinde yaşadığı ve hızla değişmekte olan toplumu anlayabilmek, toplumun karşılaştığı karmaşık meselelere toplumsal değişimi ve gelişimi tetikleyen kalıcı ve yönlendirici çözümler sunarak katkıda bulunabilmek, Türk milletinin yararına ve insanlığın ilerlemesi yönünde etkili fikir ve icraatlara imza atabilmek için, kendisi ile gurur duyabileceği başarılı bir ekonomist olmak istiyor.

Çavuşoğlu, ekonominin kendi paradigmasından kaynaklanan; kaynakların ve servetin adil, verimli ve etkili dağılımında stratejik düşünmeyi mümkün kılan ve ayrıca birçok toplumsal açmaz için çözümler sunabilen, itici bir gücü olduğuna inanıyor. En büyük hayali; uygarlığı yakalama sürecindeki Türk toplumu için emsal teşkil edecek, bölgesel, pilot uygulama mahiyetinde bir “ aydınlanma ve kalkınma projesi” tasarlayarak hayata geçirmek.