Avustralya Açık'ta şampiyon Djokovic

Avustralya Açık'ta şampiyon Djokovic
Avustralya Açık Tenis Turnuvası tek erkekler finalinde, Daniil Medvedev'i 3-0 yenen Novak Djokovic şampiyon oldu. Sırp raket bu zaferle Avustralya'da 9, toplamda ise 18. grand slam zaferini kazandı.

Sezonun ilk grand slam turnvuası Avustralya Açık''ta mutlu sona Sırp raket Novak Djokovic ulaştı. Rus rakibini set vermeden mağlup eden Djokovic, 9. kez turnuvada şampiyon oldu.

ÜST ÜSTE ÜÇÜNCÜ, TOPLAMDA 9.ŞAMPİYONLUK

Novak Djokovic üst üste 3. kez kupaya uzanma başarısı gösterirken toplamda bu turnuvada 9 defa gülen taraf oldu. Sırp raket, Avustalya Açık''ı 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019 ve 2020 yıllarında da kazanmıştı.

Kariyerinde ikinci kez bir Grand Slam finaline çıkan Daniil Medvedev, 2019''da ABD Açık''taki ilk finalinde Rafael Nadal''a kaybettikten sonra 2021''de Djokovic''e de yenilmekten kurtulamadı.

"BEN SADECE KORTA ÇIKIP EN İYİ OYUNUMU SERGİLEMEYİ UMUYORUM"

Rus tenisçi Medvedev, maç öncesi baskının Novak Djokovic’in üstünde olduğunu belirtmişti. Medvedev açıklamasında "Çok fazla baskı altında hissetmediğim için mutluyum. "Djokovic daha önce burada oynadığı sekiz finalde hiç kaybetmedi. Toplam Grand Slam sayısında Roger Federer ve Rafael Nadal’a ulaşmak için baskıyı hisseden taraf o. Ben sadece korta çıkıp en iyi oyunumu sergilemeyi umuyorum." şeklinde konuşmuştu.

İlgili Haberler