Uçak gemisine inerken çakılan uçağın görüntüleri ortaya çıktı. 3 ABD askeri ölmüştü

Uçak gemisine inerken çakılan uçağın görüntüleri ortaya çıktı. 3 ABD askeri ölmüştü
2017 yılında uçak gemisine inerken yere çakılan ve 3 askerin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan dehşet kazaya ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

Avustralya''nın Queensland eyaletinde 5 Ağustos 2017 tarihinde askeri uçağın savaş gemisine indiği sırada yaşanan dehşet kazaya ait yeni görüntülere ulaşıldı. Görüntülerde Tilrotor MV-22 Osprey’in, ABD Donanmasına ait USS Green Bay isimli çıkarma gemisine iniş yaparken düştüğü ve motorun güverteye çarptığı görüldü.

Çarpmayla birlikte iniş bölgesinde bulunan personelin büyük bir panikle olay yerinden kaçtığı görüldü. Uçağın düşüş anı ise büyük dikkat çekti.

TEK KAZA BU DEĞİL

Kazayla ilgili yürütülen soruşturma dahilinde 21 Mayıs 2018’de yayınlanan raporda, uçağın çok fazla aşağıya doğru akıma maruz kalması ve havada asılı kalacak itiş gücüne sahip olmaması nedeniyle düştüğü belirlendi. Bununla birlikte uçağın çok fazla ağırlık taşıyor olabileceğinin de üzerinde durulmuştu.

Öte yandan geçtiğimiz ay ABD’nin California eyaletinde bir MV-22 Opsrey düşmüş, kazada 5 ABD askeri hayatını kaybetmişti. Geçtiğimiz mart ayında ise Norveç’te bir MV-22 Osprey düşmüş ve 4 kişi ölmüştü