Avusturyalı sanayi devi Türk şirketi satın aldı. Yüzde 85’lik hisse için 38,8 milyon euro ödedi

Avusturyalı sanayi devi Türk şirketi satın aldı. Yüzde 85’lik hisse için 38,8 milyon euro ödedi
İki yıl önce Yıldız Holding iştiraki Kümaş ile ilgilenen Avusturyalı sanayi devi RHI Magnesita, Türk şirketi Sörmaş'ı satın aldı. RHI Magnesita, yüzde 85'lik hisse için 38,8 milyon euro ödedi.

Yüzde 85’lik hisse için 38,8 milyon euro ödedi

Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in haberine göre, uzun süredir Türkiye’de yatırım için fırsat kovalayan Avusturyalı madencilik devi RHI Magnesita, sonunda imzayı attı. 2019’da Yıldız Holding iştiraki Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş''yi almakla ilgilenen Avusturyalı şirket, hedefine ulaşamamıştı.

YÜZDE 85’LİK HİSSE İÇİN 38,8 MİLYON EURO ÖDEDİ

Türkiye ilgisini yine de devam ettiren Avusturyalı RHU, hedefini başka şirketlere yöneltmişti. İşte bu süre sona erdi ve Avusturyalı dev Türk refrakter üreticisi Sörmaş Söğüt Refrakter Malzemeleri’ni satın aldı. Avusturyalı şirket, Sörmaş’ın yüzde 85’ini 38,8 milyon euroya bünyesine kattı.

14 BİN ÇALIŞANI VAR

Avusturya''nın başkenti Viyana merkezli RHI Magnesita, ateşe dayanıklı ürünler, sistemler ve hizmetler konusunda dünyanın önde gelen şirketleri arasında yer alıyor. 2.2 milyar euro gelir açıklayan şirketin 14 bin çalışanı var. Avusturyalı şirketin hisseleri Londra Borsası''nda işlem görüyor.

YILDA 60 BİN TON ÜRETİM YAPIYOR

RHI Magnesita’nın ana hissedar olduğu Sörmaş Söğüt Refrakter Malzemeleri A.Ş., 1976 yılında refrakter malzeme üretmek amacıyla kuruldu.

1980 YILINDA ÜRETİME BAŞLADI

1980 yılında üretime başlayan şirket günümüzde pişmiş şamot, yüksek alumina, izole, andaluzit, alumina-SiC, korund, krom-korund, magnezit, kromit, magnezit-krom, spinel ve reçine bağlı alumina-karbon, alumina-SiC-karbon, alumina-magnezia-karbon, magnezya-karbon tuğlalar ile örgü harçları ve dökme, dövme, püskürtme monolitik malzemeleri üretiyor.

YILLIK ÜRETİM KAPASİTESİ 60 BİN TON

Yıllık üretim kapasitesi 60 bin ton olan SÖRMAŞ''ın başlıca müşterileri Demir-Çelik, Çimento, Cam, Kireç, Metal ve Seramik üreticileri ile kuvvet santralları, rafineriler ve atık yakma tesisleri.

(Kaynak: Dünya Gazetesi)

İlgili Haberler