Ay tutulması ne zaman? 5 Temmuz ay tutulması saat kaçta? Ay tutulması Türkiye’den görülecek mi?

Ay tutulması ne zaman? 5 Temmuz ay tutulması saat kaçta? Ay tutulması Türkiye’den görülecek mi?
Ay tutulması Türkiye'de ve dünyada yoğun ilgi gören konular arasında yer alıyor. Etkileyici doğa olayının gerçekleşmesine sayılı günler kaldı. Geçtiğimiz ay 5-6 Haziran tarihleri arasında oluşan tutulmadan bir ay sonra Parçalı Ay tutulması gerçekleşecek. Detaylar haberimizde…

Yılın üçüncü ay tutulması için heyecan dorukta! Temmuz ayında gerçekleşen olay doğa olayında Ay, Dünya'nın gölgesine girmesi ile Güneş'ten aldığı parlaklığı kaybetmesi neticesinde görülecek. Dünyanın belli bölgelerinde parçalı ay tutulması çıplak gözle izlenebilecek. Öte yandan astroloji meraklıları ay tutulmasının burçlara etkisini araştırmaya başladı. Buna göre; Ay tutulması ne zaman, saat kaçta başlayacak, Türkiye'den izlenebilecek mi? Ay tutulması burçlara etkisi 2020 nasıl olacak?

AY TUTULMASI NE ZAMAN? AY TUTULMASI SAAT KAÇTA?

Gökyüzü harikası olarak bilinen ay tutulması için geri sayım başladı. Yılın üçüncü ay tutulmasının tarihi, saati gibi bilgiler belli oldu. Ay tutulması çıplak gözle izlenebilecek ancak ilk iki parçalı ay tutulmasının aksine ülkemizden görülemeyecek. Haberimizde, 2020 Ay tutulmasına dair tüm bilgiler yer alıyor.

AY TUTULMASI 2020 TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLECEK Mİ?

Ay tutulması 5 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleşecek olup 03.04-05.55 saatleri arasında olacak. Ay tutulması Türkiye'den izlenemeyecek. Afrika'nın büyük bölümü, Avrupa'nın batısı, Antarktika, Kuzey ve Güney Amerika ile Atlantik Okyanusu'ndan gözlenebilecek.

AY TUTULMASI NEDİR?

Ay, kendi yörüngesinde dolanırken, kimi zaman Dünya'nın gölgesine girer. Buna Ay tutulması denir. Ay tutulması, dolunay zamanında ve Ay'ın düğüm noktalarına yakın olması durumunda meydana gelir. Ay'ın, Dünya'nın gölgesine girmesi ile Güneş'ten aldığı parlaklığı kaybetmesi neticesinde görü