Ayak topu "bizim dünyamız"

Futbol neyse hayatın rengi, odur. Hemen her şey tamamen buna dayanır.

Bazı yerlerde o kadar değişik isimleri görüyorum ki o kadar popüler ismi görüp şaşırmamak elde değil.

Şeflerin kanalı

Acun Ilıcalı'nın TV8'inde en popüler programlardan biri de MasterChef yarışması.

İngiltere kökenli aşçılık yarışması MasterChef'in Türkiye uyarlamasında yarışmacıların korkulu rüyası şefler; Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve bizim sevimli İtalyan, Danilo Zanna...

Bu üçlü reytingleri altüst ediyor.

Krampon yerine kes

Gencinden yaşlısına, erkeğinden kadınına herkesin sevgilisi oldular. Hatta o asık suratına rağmen Mehmet şef bile,

Zap yaparken bir ara gözüm Galatasaray TV'ye ilişti.

MasterChef'in acımasız şefi, Mehmet Yalçınkaya'yı fark ettim. Sarı-kırmızı formasıyla boy gösterdi. Bir tek ayağında kramponları yoktu ama Amerikan icadı kesler vardı.

Söz Meclisi

Söz Meclisi'ni severek izleyenlerdenim. Bu programın katılımcıları arasında Prof. Dr. Nevzat Tarhan hocam varsa değmeyin keyfime. Hocam ile SKAYTÜRK dostluğum aynı zamanda başladı. Hele ekip klasik Türk müziğe üzerine fokuslanmış ise. Periyodik aralarla bir sohbet ve müzik programı. Ekranları da buna uygun. Olduğunuz yere çakılır kalırsınız. Bu kez müzik dışında kendi konularını ortak seçtiler, Japonya-Çin arasındaki bir türlü bitmeyen savaş ele alındı. Buna Rusya maçı eklenince, Moskova ile kapışmayı izledim. Prof. Dr. Sultan Tarlacı da ekibi iyi yönlendiriyor.

Türkiye'de ekonomik atamaların ranta göre yapıldığı konusunda fikir birliği sağlandı.

Diğer konular

Kendi adıma konuşursam benim saplantılarım önce gelmekte. Mesela G.Saray'daki iki çelişkili kararı gözlerimi kırpmadan izledim. İki ayrı konuda alınan karara şaşırdım. İdari açıdan ibra edilmediler. Mali taraftan tamamen reddedildiler.

Güneş'in yüzü

Bundan sonra yine gündemimiz futbol olacak. Amacımız ilk maçta kaybettiğimiz Macaristan'ı bu kez evlerinde yenmemiz.

Rusya'yı 3-2'yle geçince Şenol Güneş'in de yüzü güldü. Güneş bu maçla birlikte değişik bir konuda dalya dedi. 31'i futbolcu olarak 100. kez Türkiye'yi temsil etti. Temennim başarılarının devamı yanında.

Şenol Güneş'in yüzünün hep gülmesi, onun rahatlamasının devamı bütün Türkiye'yi bağlıyor.

Formula 1

Formula-1 Türkiye Grand Prix'inin sadece ekrandan yayını bile büyük prestij oldu. Demek ki bazı şeyleri ne olursa olsun ihmal etmemeliyiz. 2 kulede 2 bin davetlinin yarışı izlemesi uluslararası arenada da yankı buldu.

İki üzüntü

Futbolla sevince boğulurken kick boksu Türkiye'ye tanıtan büyük organizasyonların lideri Tarık Solak'ın Avustralya'da tedavi gördüğü hastanede kaybı büyük üzüntü yarattı.

Bir diğer üzüntüm de Kırkpınar'ın Başcazgırı Pele Mehmet(Mehmet Tuna)'in koronaya yenilmesiydi. 74 yaşında yaşama veda eden Pele Mehmet de renkli simalarımızdandı. Her iki simayı da üstat Orhan Ayhan'ın tanıtımıyla sevmiştik...

GÜNÜN SÖZÜ

Kurtulamadığımız şeylere katlanmayı öğrenmeliyiz. Montaigne

 

 

Yazarın Diğer Yazıları