Ayasofya’da ilk namazın ayrıntıları belli oldu

Ayasofya’da ilk namazın ayrıntıları belli oldu
Ayasofya'da 86 yıl sonra ilk kez 24 Temmuz'da kılınacak namazla ilgili ayrıntılar belli oldu. İlk namazda sosyal mesafe kuralları gereği Ayasofya'nın içine bin kişi alınacak. İçerideki mozaik ve freskler ise siyah ışıkla karartılacak.

86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya Camii’nde 24 Temmuz hazırlıkları sürüyor. Dört bin kişi hacimli camide sosyal mesafe kuralına uyulacağı için, ilk namazda içeriye bin kişi alınacak.

Yeni Şafak’tan Yasemin Asan’ın haberine göre; Ayasofya duvarlarında namaza engel teşkil eden insan şekilli mozaik ve fresklere zarar vermeden siyah ışık ile karartılacak.

5 VAKİT AÇIK OLACAK

Cami 5 vakit ibadete açık olacak. Günün belli bir bölümünde de freskler ve mozaikler turistlere açılacak. Belirlenecek saatlerde isteyenler mozaik ve freskler açık şekilde Ayasofya’yı gezebilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Ayasofya için atayacağı 2 imam ile 4 müezzinden ilk ikisinin isimleri belli oldu. İmam olarak Ferruh Muştuer’in, müezzin olarak da Alpcan Çelik’in atanması gündemde.

4 BİN KİŞİ HACİMLİ

24 Temmuz’da cemaatine kavuşacak Ayasofya Camii’nin hacmi 4 bin kişi olacak. Salgın nedeniyle caminin içinde bin kişi sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek namaz kılabilecek. Ancak cami çevresi ve meydanda on binlerce kişinin saf tutması bekleniyor.