Ayçiçek yağının yeni fiyatını gören vatandaşın hali

Ayçiçek yağının yeni fiyatını gören vatandaşın hali
Son zamanlarda Zeytinyağı ve Ayçiçek yağlarına gelen zamların vatandaşın cebini yakıyor. Ayçiçek ve zeytinyağı almakta güçlük çeken vatandaş durumunu espirili paylaşımlarla anlatmaya başladı. Son olarak markette zeytinyağı reyonlarına bakan kişinin çekildiği fotoğraf gündem oldu. Vatandaş Ayçiçek yağına sadece bakıyor alamıyor.

Ayşe Gül YAĞIZ / YENİÇAĞ
Yemeklerin vazgeçilmezi olan Ayçiçek yağında son aylarda yaşanan fiyat artışı vatandaşın belini büktü. Ayçiçek yağı fiyatları gündemden düşmüyor. Ayçiçek yağı 85 liraya kadar yükseldi. Vatandaş alamadığı Ayçiçek yağı ile ilgili tepkisini sosyal medyada yaptığı komik paylaşımlarla gösteriyor. 

Daha önce Ayçiçek yağı bir eve girerken törenle karşılanmış, evlenecek bir çift Ayçiçek yağı ile evlilik teklifinde bulunmuştu. Ayçiçek yağı ile yapılan komik paylaşımlara bir yenisi daha eklendi. Yapılan paylaşımda oyuncu Ahmet Kural’ın şarkıcı Sıla ile sosyal medyada gündem olan bir fotoğrafını da hatırlattı. Paylaşılan görsel vatandaşın Ayçiçek yağına sadece baktığını ve alamadığını gösteriyor.

Vatandaşın markette yağ reyonuna bakarak çekildiği fotoğraf Erkin Koray''ın ''Yalnızlar rıhtımı'' adlı şarkısını akıllara getirdi. Şarkıda "Yosun tuttu gözlerim yalnızlar rıhtımında" sözleri yer alıyor.  

Son bir yılda gıda fiyatlarında yaşanan zamlar çalışanların ve emeklilerin ücret artış oranlarının üstünde olması nedeniyle vatandaş temel gıda besinlerini alamaz duruma geldi.

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 15.61, aylık yüzde 0.91 arttı. Yıllık enflasyon 2019 yılının Temmuz ayından bu yana en yüksek değeri aldı. Resmi enflasyon rakamları bu şekilde açıklansa da gıda da yaşanan fiyat artışları dudak uçuklatıyor.