Ayda 3,5 milyon lira tasarruf yapıyor

Ayda 3,5 milyon lira tasarruf yapıyor
Kiralık makam aracı dönemine son verdiklerini ve gereksiz tüm harcamaları kıstıklarını söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Sandal, 230 kişiye istihdam alanı bulduklarını belirtti.

SÜMEYRA KIRCA/YENİÇAĞ

İZMİR'in Bayraklı ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Serdar Sandal, geçtiğimiz 9 ay boyunca yaptıkları hizmetleri YENİÇAĞ'a anlattı.

“BELEDİYE ARAÇLARI KULLANILIYOR”

Belediyede özellikle makam araçları konusunda önemli bir düzenlemeye gittiklerini anlatan Başkan Sandal, kiralık makam araçlarını iade ettiklerini ve belediyeye ait araçları kullandıklarını söyledi. Sandal, "Önceden müdürler evlerinden araçla alınıp araçla bırakılıyordu. Buna son verdik artık kendi imkanları ile işe gelip gidiyorlar. Eskiden lüks araçlar makam arabası olarak kullanılırdı, şimdi buna da son verdik. Elimizde var olan araçları kullanıyoruz. Gereksiz harcamaları kıstık ve yaptığımız tüm tedbirler sonucunda ayda 3,5 milyon lira tasarruf sağlıyoruz" dedi.

“SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLERİMİZ…”

Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi'nde (BAYSEM), öğrencileri TEOG, LGS ve LYS'ye hazırladıklarını belirten Sandal, geçen yıl 700 olan öğrenci kapasitesini bin 100'e, 13 olan sınıf sayısını da 20'ye çıkardıklarını kaydetti. Belediyenin Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı kliniklerde, son 9 ayda 4 bin 914 hastanın ücretsiz sağlık hizmeti aldığına dikkat çeken Başkan Sandal, "Aynı dönemde diş kliniklerimizde 7 bin 581 muayene, 2 bin 950 dolgu, 1561 diş çekimi, 1561 diş temizliği yapılırken, okullarda da diş taramaları gerçekleştirildi. 1758 hasta evlerinden alınıp, çeşitli hastanelere nakledilirken, doktorlarımız 72 hastayı da evlerinde ziyaret etti" diye konuştu.

“İSTİHDAM OFİSİ ARACILIĞIYLA…”

Bayraklı Belediyesi İstihdam Ofisi aracılığıyla iş arayan kişileri farklı sektörlerdeki 5 bin 500 iş fırsatı için yönlendirdiklerini aktaran Başkan Serdar Sandal, 230 kişiye iş bulduklarını belirtti. Sandal, Bayraklı Belediyesi'nin İŞKUR masası bulunan 18 belediye içinde zirveye çıktığını vurguladı. Bayraklı'da maddi durumu yetersiz 3 bin çocuğa okul öncesi kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getiren Sandal, Aile Dayanışma ve Eğitim Merkezi'nde, şiddete uğramış kadınlara danışmanlık hizmeti verdiklerini ifade etti.

ÜCRETSİZ İNTERNET VE KÜTÜPHANE

Bayraklı Belediyesi Nene Hatun Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda 74 öğrencinin yararlandığını açıklayan Başkan Sandal, "1, 4 ve 6 kişilik toplam 22 odası bulunan yurdumuzda, öğrencilerimiz sabah kahvaltısı ve akşam yemeği de yiyebiliyor. Etüt odası da bulunan kız öğrenci yurdunda, bilgisayar, ücretsiz internet ve kütüphane de yer alıyor" dedi. İlçede bulunan düğün salonlarından ikisini gazi ve şehit yakınlarına ücretsiz olarak sunduklarını vurgulayan Serdar Sandal, yasal zorunluluktan dolayı 50 lira gibi sembol bir ücret aldıklarını da sözlerine ekledi. Bayraklı Kadın Kooperatifi'nin etkinliğini artırdıklarına değinen Başkan Sandal, kadınların ürettiği ürünü internette satabilmesi için girişimlerini sürdürdüklerini belirtti. 9 ay içinde 29 parkı yenilediklerini ve 10 okulun bahçelerini düzenlediklerine dikkat çeken Serdar Sandal, aynı sürede 6 yeni park yaptıklarını kaydetti.

“TEMEL SORUN KENTSEL DÖNÜŞÜM”

Kentsel dönüşümün ilçenin temel sorunlarından biri olduğuna işaret eden Başkan Sandal, "Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerinin bir bölümünü kapsayan 60 hektarlık kentsel dönüşüm alanımız var. Bizim isteğimiz, tüm bileşenlerle birlikte ortak bir formül üretmek. İş dünyasını, vatandaşı ve yerel yönetimi mutlu etmeyen hiçbir çözümün sonuçlanma şansı yok" diye konuştu. Kentteki yeşil alan sayısını artırmak için her yıl 5 tane park yapacaklarını belirten Başkan Sandal, kullandıkları elektriği kendilerinin üretmesi için belediyeye güneş panelleri kuracaklarını da müjdeledi.

“BAYRAKLI'YA GIDA BANKASI GELİYOR”

Belediye olarak, Türkiye'de gıda israfını azaltmaya yönelik çalışmalar yapan Gıda Kurtarma Derneği (GKTD) ve Fazla Gıda Anonim Şirketi ile iş birliği yaptıklarını açıklayan Başkan Serdar Sandal, "Proje kapsamında, gıda işletmelerinin tüketilebilir fazla gıdalarını toplayıp, ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Nafiz Gürman Mahallesi'ndeki taziye evimizin en alt katını gıda bankası olarak düzenleyeceğiz. İhtiyaca göre gıda bankası sayısını artırabiliriz" dedi. Sosyal Belediyecilik kapsamında ilçede yaşayan dar gelirli yurttaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacıyla 'Bayraklı Kart' uygulamasını hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Sandal, bu kartla vatandaşların anlaşmalı esnaftan alışveriş yaptığını belirtti.

Yine ihtiyaç sahiplerine kıyafet yardımı yapan "Sosyal Market" ile binlerce vatandaşa kıyafet temin ettiklerini ifade eden Sandal, "Duyarlı vatandaşların destekleriyle hizmet veren marketten yararlanmak isteyenler Fuat Edip Baksı ve Onur mahallelerimizdeki sosyal marketlerimizden faydalanabiliyor" dedi.

“5 YIL İÇİNDE HAYATA GEÇECEKLER”

24 mahallenin hepsine kreş açacaklarını dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal şöyle konuştu: "Hem çocuklarımızı okula hazırlamak hem de kadınlarımızın ekonomik yaşama katılmalarını sağlamak amacıyla mahallelerimizde kreş açmak için çalışmalarımızı hızlandırdık. 75. Yıl Mahallesi Kültür Merkezi'nin bir katını kreş olarak düzenliyoruz. Postacılar Kazım Koyuncu Kültür Merkezi ve Şehit Ümit Boz Spor Tesisi'nde de bir kreş projemiz var. Eğitim modeli, kadrosu ve standartlarıyla özel okullara bile örnek olacak kreşler planlıyoruz. Ayrıca Mansuroğlu Mahalle'sinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devrettiğimiz alanda yapılacak 5 katlı pazar yerinin bir katı da kreş olacak."

Başkan Sandal, 5 yıllık görev süresince hayata geçirilecek projeleri ise şöyle sıraladı: Dünya Çocuk Gençlik Köyü. Dünya Çocuk ve Gençlik Parlamentosu. Dünya Çocuk ve Gençlik Televizyonu. Türkan Saylan Çocuk ve Gençlik Hastanesi. Çocuk ve Gençlik Bilim ve Teknoloji Merkezi. Çocuk ve Gençlik Konaklama Tesisi. Çocuk ve Gençlik Spor Tesisleri. Bornova ve Laka derelerinin çevresi sosyal donatı alanlarına dönüştürülecek.