“Ayda bir imza atıp 50 bin lira maaş alıyorlar”

“Ayda bir imza atıp 50 bin lira maaş alıyorlar”
BTP İstanbul Adayı Selim Kotil, Büyükşehir’in kasasından her yıl 850 milyon liranın yandaş vakıflara aktarıldığını söyledi ve ekledi: “Belediyenin 39 şirketinin yönetim kurulları eş, dosttan seçiliyor. Ayda bir imza atıp 50 bin lira maaş alıyorlar.”

Büyük Türkiye Partisi (BTP) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Selim Kotil, büyükşehir belediyesinin şirketlerinin zarar ettiğini açıkladı. Radyo Sputnik’te, Yavuz Oğhan ile ‘BideBunuDinle’ isimli programa konuk olan Kotil, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 39 şirketinde, AKP’ye yakın kişilerin ayda 50 bin lira maaşla çalıştığını ifade etti. Kotil’in iddiaları şöyle:

“YANDAŞ VAKIFLARA 850 MİLYON LİRA”

“Bakın 53 milyar belediyenin bütçesi var. 100 liraları yan yana eklesek, dünyanın etrafını üçüncü turda yarılar. Ama bu para nereye gidiyor biliyor musunuz? 850 milyon TL yandaş vakıflara gidiyor. İETT, İSKİ, İSPARK Bel-Tur zarar ediyor. Belediyenin 39 şirketinin yönetim kurulları var. Çalışan personel; eş, dost, ahbaptan seçiliyor. 5 kişi bir araya gelip yönetim kurulu oluyorlar. Ayda bir toplanıp imza atıyorlar. Ayda ortalama 50 bin lira ‘Huzur Hakkı’ alıyorlar.”