Ayda ortalama 968 çocuk kayboluyor

Ayda ortalama 968 çocuk kayboluyor
CHP’nin raporuna göre, Türkiye’de ayda ortalama 968 çocuk kayboluyor. Rapora göre, emniyet birimlerine 2008-2016 yılları arasında 104 bin 531 kayıp çocuk bildirimi yapıldı.

CHP’nin TÜİK verilerinden yararlanarak hazırladığı rapora göre ayda ortalama 968 çocuk kayboluyor.

CHP, son günlerdeki kayıp vakalarıyla yeniden gündeme gelen kayıp çocuklara ilişkin genel başkan yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi imzasıyla ‘Türkiye’nin kayıp çocukları’ raporunu yayınladı.

TÜİK verilerinin kaynak alındığı rapor, son iki yıla dair veri olmadığı için 2008-2016 yıllarındaki kayıp vakalarına odaklanıyor.

Buna göre bu tarihlerde resmi olarak kayıp müracaatı yapılan ve güvenlik birimleri ya da vatandaşlar tarafından bulunarak güvenlik birimlerine götürülen kayıp çocuk sayısı 104 bin 531 olarak kayda geçti.

Bu da ayda 968, günde ortalama 32 çocuğun kaybolduğu anlamına geliyor. Anılan tarihlerde 4 bin 559’la en çok kayıp vakası Antalya’da yaşandı. Bu kenti, İzmir, İstanbul, Ankara ve Adana takip etti.

Kayıp çocukların yüzde 57’si kız çocuğu.

Raporda, çocuk istismarının yalnızca fiziki ve cinsel boyutuyla ele alındığı ancak istismarın son derece ‘geniş, acı ve endişe verici bir alanı tanımladığı’ belirtildi.

Raporda, son yıllarda başta çocuğun cinsel istismarı olmak üzere, çocuk intiharları, çocuk evlilikleri ve çocuk yoksulluğunda ciddi bir artış görüldüğü ifade edildi.