Aydın Mitingine ulaşım engeli!

Aydın Mitingine ulaşım engeli!
İYİ Parti ve CHP’nin Aydın Mitingine katılmak için demiryolunu kullanmak isteyen vatandaşlar siyasi engel ile karşılaştı. Miting bölgesine yolcu taşıyan Söke, Denizli, Nazilli ve Basmane seferlerinin tamamı iptal edildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaklaşa düzenlediği Aydın Mitingi öncesinde yaşananlar, 24 Haziran Seçimlerinde hafızalara kazınan bazı uygulamaları yeniden akıllara getirdi.

Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun mitingini yerinde takip etmek isteyen vatandaşlar, Aydın istikametine giden tren seferlerinin iptal olduğu bilgisiyle karşılaştılar. Miting bölgesine yolcu taşıyan Söke, Denizli, Nazilli ve Basmane seferlerinin tamamı iptal edildiği bilgisi, sadece tren garlarına asılan bir kağıt ile vatandaşa duyuruldu.

24 HAZİRAN ÖNCESİ NELER YAŞANMIŞTI?

Hatırlanacağı üzere, 24 Haziran’da CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Maltepe’de düzenlenecek olan mitingine katılmak için Bakırköy İskelesi’nde buluşan binlerce kişi 14:00’a kadar sefer yok’ denilerek geri çevrilmişti. 2 Haziran 2018’de ise İYİ Parti’nin Gaziantep’teki mitinginde güvenlik gerekçesiyle yollar kesilmiş, bomba araması nedeniyle alan boşaltılmış, Akşener’in konvoyunun önü belediyenin çöp kamyonu tarafından kesilmişti.

AKP SEÇMENLERİNE ULAŞIM ÜCRETSİZ

AKP’nin miting ya da diğer toplu organizasyonlarında ise bu uygulamaların tam tersi bir durum söz konusu… Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma yapacağı organizasyonlar öncesi ve sonrası, toplu taşıma sistemleri ücretsiz oluyor. Ayrıca, Erdoğan’ın toplantılarına, devlet kurumlarına kayıtlı araçlarla AKP seçmenleri taşınıyor.

İlgili Haberler