Aydın'da üretim hız kesmedi

Aydın'da üretim hız kesmedi
Korona virüs yasaklarından muaf çiftçiler, Aydın'da hasada devam etti. Aydınlı çiftçilerin marullarla verdiği poz ilgi gördü.

Aydın'da üretim hız kesmedi

Korona virüs salgını nedeniyle tüm Türkiye genelinde 80 saat olarak uygulanacak sokağa çıkma yasağı yarın sabah 05.00'da sona eriyor. Yasaklardan muaf olan üreticiler, tarlalara giderek çalışmalara devam etti. Çiftçilerimizin üretim yaptığı illerden biri de Aydın oldu.

 

aydinda-kisitlamadan-muaf-ciftciler-uretime-devam-etti-9355-dhaphoto2.jpg

Yılbaşı nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi Aydın'da da 31 Aralık Perşembe günü saat 21.00'de başlayan ve 80 saat süren sokağa çıkma kısıtlaması yarın saat 05.00'te sona erecek. Bu süreçte sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan çiftçiler tarlada ve bahçelerinde üretime devam etti.  Çiftçiler, yağmurun neden olduğu çamura aldırmadan tarla ve bahçelerdeki bakım çalışmalarını yaparak üretimi aksatmadı.

aydinda-kisitlamadan-muaf-ciftciler-uretime-devam-etti-9355-dhaphoto3.jpg

"YASAKLARDA ÜRETİM DAHA FAZLA" 

Marul üretimi yaparak büyük marketlere ve pazarcılara gönderen çiftçi evli ve 2 çocuk annesi Gülcan Altıner, kısıtlamada üretimin daha fazla olduğunu söyledi. Altıner, günlük toplanan marulları özellikle büyük marketlerden gelen talep nedeniyle yetiştirmekte zorlandıklarını söyledi. Altıner, ürettikleri marulları tanesini toptan 2 lira 25 kuruştan sattıklarını söyledi. Tarlada marul toplamaya gelen işçiler ise günlük 8 saat çalışarak aldıkları 75 lira yevmiyeyle ev ekonomisine katkı sağlıyor.

aydinda-kisitlamadan-muaf-ciftciler-uretime-devam-etti-9355-dhaphoto11.jpg

"KESİNTİSİZ OLARAK DİKİM YAPIYORUZ" 

Çiftçi Gülcan Altıner, "Kısıtlamadan muaf olduğumuz için tarlada çalışmaya devam ediyoruz.  Herkes sıcacık evinde otururken biz çiftçiler üretimi sürdürüyoruz. Herkes normale dönemedi ama biz kesintisiz olarak dikim yaparak normal şekilde üretiyoruz. Market ve pazarlara ürünleri sıkıntısız bir şekilde yolluyoruz. Herkes evinde yemeden içmeden geriye kalmayacak. Muaf olduğumuz için mutluyuz ve herkese iyi hizmet verdiğimizi düşünüyoruz. Biz üretmezsek tüketim olmaz. Her şey dursa yeme ve içme asla durmaz. Siz evde kalın biz üretmeye devam edeceğiz" dedi.