Aydın'dan Kerkük Tepkisi

Aydın'dan Kerkük Tepkisi
Kerkük'te, sözde Kürdistan paçavrasının resmi dairelere asılması kararından sonra Kerkük'deki Türk halkı karara tepki için ayaklandı. Paçavranın asılmasına bir tepki de MHP Genel başkan adayı Aydın'dan geldi.

Türkmenler, sözde Kürdistan paçavrasının tek taraflı onayla kentteki kamu binalarına asılması kararına tepki amacıyla gösteri düzenledi. Bu sırada bir valilik görevlisi, aracıyla il binasına girmeye çalışırken iki göstericiyi yaraladı. 

Yaşanan bu gelişmelere ise MHP'li Koray Aydın'dan tepki geldi.

Peşmerge başı Barzani'nin geçtiğimiz günlerde Türkiye'de ağırlandığını ve PKK paçavralarınının göndere çekillendiğini hatırlatan Koray Aydın, yaşananlar karşısında sessiz kalanların ise Türk Milleti'nin vicdanında mahkum olacağını ifade etti:

Kadim Türkmen Şehri Kerkük’te Peşmerge paçavrasının sallandığını gözyaşları içinde seyrettik.

Bu tablonun sorumluları daha on gün önce bu paçavrayı Türk Bayrağı’nın yanında dalgalandıranlardır. Tarih bu gafleti kaydetmiştir.

Türkiye'de PKK hamisini üst düzey protokol uygulayarak ağırlayanların, Kerkük'te yaşanan rezalete sessiz kalmalarına da şaşmamak gerekir.

"Türkiye beka sorunu yaşıyor" diyenlerin, Kerkük'ün Türkiye'nin beka meselesinin direnç kalesi olduğunu görmelerini beklerdik.

Yüreği Türklük aşkıyla atan biz Türk Milliyetçilerinin gözünde Kerkük'ün Ankara'dan, Çanakkale'den, Diyarbakır'dan farkı yoktur.

Hiçbir Türk Milliyetçisinin kişisel hırsların şekillendirdiği referandum sürecine, Kerkük'ün kurban edilmesine tahammülü yoktur !

Bölgedeki Türk varlığının tehdit edildiği bu gelişmeler karşısında sessiz kalanlar, Türk Milleti'nin vicdanında mahkum olacaklardır.

İlgili Haberler