Aydınlı balıkçıların ağına takıldı. İnsanlıklarını parayla satmadılar

Aydınlı balıkçıların ağına takıldı. İnsanlıklarını parayla satmadılar
Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında, denize açılan balıkçıların ağına yaklaşık 300 kilo ağırlığında dev ay balığı takıldı. Balıkçılar, nesli tehdit altında olan dev balığı bir balık satan bir dükkana satmak yerine yeniden denize bıraktı. Gönüllerde taht kuran balıkçılardan biri "Bir türün yok olmasına gönlümüz razı olamazdı. Zaten satmak gibi bir şey aklımızdan bile geçmedi" dedi.

DHA'nın haberine göre, Kuşadası açıklarında ‘Ali bey’ isimli tekne, ağlarını denize bıraktı. Ağları toplamaya başlayan balıkçılar, güneş veya ay balığı olarak bilinen balığın ağlarına takıldığını gördü.

Büyük şaşkınlık yaşayan balıkçılar, yaklaşık 300 kilo ağırlığındaki ay balığını iple bağlayarak, ağlardan kurtardı. Nesli tehlike altında olan ay balığı, daha sonra ip kesilerek denize bırakıldı. Balıkçılar o anları ise cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Balığı görünce şaşkına döndüğünü söyleyen bir balıkçı "Ağı toplamaya başlarken, balık sürüsüne denk geldiğimizi sandık. Çünkü motor zorlanmaya başlamıştı. Denize bakınca dev balıkla göz göze geldik. Bir anda nutkum tutuldu. Bir arkadaşımızın hemen ağdan kurtaralım sesiyle kendime geldim. İlk defa böyle bir balıkla karşılaştım" dedi.

Balığı görünce ay balığı olduğunu anladığını söyleyen diğer balıkçı "Ağa dolanmıştı. Hemen kuyruğuna halat takıp vinç yardımıyla yukarı çektik. Balığı ağdan kurtardık. O sırada ağzından ve burnundan sular boşalıyordu. Ölmemesi için zamanla yarıştık. Dakikalar içinde balık ağdan kurtuldu. Hemen denize bıraktık. Anından gözden kayboldu" diye konuştu.

Balığın fotoğrafını ve videosunu çekerek bu anı ölümsüzleştirdiğini söyleyen başka bir balıkçı ise "Bir yandan bu anı kayıt ediyordum. Diğer yandan da arkadaşlarımın balığı kurtarışını heyecanla takip ediyordum. Balık kurtulunca tüm mürettebat derin bir 'oh' çektik. Balık gecenin karanlığında kayboldu. Ben bu balığın bize şans getireceğine inanıyorum" dedi.

Bir başka balıkçı ise "Bir türün yok olmasına gönlümüz razı olamazdı. Zaten satmak gibi bir şey aklımızdan bile geçmedi. Tek düşüncemiz balığı ağlardan bir önce kurtarıp, özgürlüğüne kavuşturmaktı" yorumunu yaptı.