Aydınlık'ın Doğu Türkistan skandalına tepki

Aydınlık'ın Doğu Türkistan skandalına tepki
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Aydınlık gazetesinin çıkardığı ek dergi ve internet sitesinde yer alan haberlerde Doğu Türkistan'daki Çin zulmünü savunmasına tepki gösterdi.

Erdem AVŞAR / Yeniçağ

Aydınlık gazetesi, çıkardığı ek dergi ve internet sitesinde yer alan özel haberlerinde büyük bir skandala imza attı. 

Dergi ve sitede yer alan haberlerde Çin'in Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine uyguladığı zulme destek verilirken, bölgedeki Türkler terörist olarak lanse edildi. Skandal haberlerde "Sinciang-Uygur bölgesinin son yüzyıllardaki tarihine baktığımız zaman, ayrılıkçı hareketlerin hep emperyalizm tarafından tezgâhlandığını görüyoruz" ifadelerine yer verildi.

"TARİH AFFETMEYECEK"

Söz konusu haberlere tepki gösteren İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, "Uygur Türkleri’ne zulmetmek için Çin ile birlikte yarışıyorlar. Yazık..! Çok yazık..! Onların bedeni kıbleye, yürekleri Türkiye’ye dönük. Bu zulme ortak olanları tarih affetmeyecek..." dedi.

EĞİTİM KAMPLARI VE ÇİN GÜZELLEMESİ

Aydınlık'ın Doğu Türkistan'daki Çin zulmünü ve Türklere uygulanan asimilasyon çalışmalarını görmezden gelmesi bir yana genç-yaşlı milyonlarca insanın tutulduğu ve sert koşullar nedeniyle yüzlercesinin hayatını kaybettiği sözde eğitim kamplarına da güzellemeler yapıldı.

Kamplarda temel mesleki eğitimler verildiği iddia edilirken koşulların da hukuki olduğu iddia edildi. Halbuki başta Avrupa Birliği üyeleri olmak üzere birçok ülke skandal kamplarda uygulanan zulme dikkat çekerek zulmün sona ermesi için çağrıda bulunmuştu.

İlgili Haberler