Aylin Nazlıaka CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na adaylığını açıkladı

Aylin Nazlıaka  CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na adaylığını açıkladı
CHP eski Milletvekili Aylin Nazlıaka, Kadın Kolları Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı.

Aylin Nazlıaka adaylığını açıkladı

Berkay BİGEÇ / Yeniçağ - Ankara

CHP Parti Meclisi Üyesi Aylin Nazlıaka Genel Merkez’de yaptığı basın açıklamasında CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Nazlıaka “Kadınlara rol biçmeye çalışan bu zihniyettekiler de hiç şüphesiz bu kadın katillerinin azmettiricileridir.” dedi

CHP eski Milletvekili ve son kurultayda PM üyesi seçilen Aylin Nazlıaka CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Kadınların sadece kadın oldukları için katledildiğini ifade eden Nazlıaka “Evde, sokakta, otobüste hiçbir yerde kadınların yaşam güvencesi yok. Kadına yönelik şiddet sadece fiziksel değil, ekonomik, psikolojik, cinsel, dijital şiddet var. Ülkemizin her yerinden kadınların acı hikayeleri yükseliyor. Şiddet hiç bitmiyor, ülkeyi yönetenlerin samimi olarak bunu azaltma yönünde de bir çabası olmadığını görüyoruz. Erkeklere kadınlar üzerinde tahakküm kurmayı bir hak gibi gösteren zihniyet hiç şüphesiz kadın cinayetlerinin de suç ortağıdır” diye konuştu.

“KATİLLERİN AZMETDİRİCİLERİDİR”

Nazlıaka, “Kadınların ne giyeceğine, ne içeceğine, nasıl kahkaha atacağına, kaç çocuk doğuracağına kadar her şeyine her türlü yaşam seçimine müdahale etmeye çalışan, kadınlara rol biçmeye çalışan bu zihniyettekiler de hiç şüphesiz bu kadın katillerinin azmettiricileridir.” dedi. 

İstanbul Sözleşmesi’yle sadece katiller ve katilseverlerin derdi olduğunu söyleyen Nazlıaka CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na adaylığını şu cümlelerle duyurdu.

“Adayım çünkü, ülkemizde kadınların toplumun öznesi değil, nesnesi olarak görülmesini kabul etmiyorum, ülkemizde kadınların iki cinsiyetten biri değil ikinci cinsiyetmiş gibi algılanmasını kabul etmiyorum, kadın olmadan demokrasi olmaz, Cumhuriyet olmaz diyorum. Kotalar bize dar rotamız iktidar.”