Aynı odada farklı ülkelerde oturuyorlar, farklı kanunlara tabiler

Aynı odada farklı ülkelerde oturuyorlar, farklı kanunlara tabiler
Hollanda ve Belçika sınırının geçtiği Baarle kasabasında ülke sınırı bazı yerlerde evlerin, mağazaların ve iş yerlerinin ortasından geçiyor. Bu kasabada yaşayan vatandaşlar ön kapılarının açıldığı yöne göre, o ülkenin kanunlarına tabi oluyor.

Belçika’ya ait olan ve 22 yerleşim birimi bulunan Baarle-Hertog kasabası, Hollanda sınırının yer aldığı bir kasaba. Bu kasabada ülke sınırı bazı yerlerde evlerin, mağazaların ve iş yerlerinin ortasından geçiyor. Bu kasabada yaşayan vatandaşlar ön kapılarının açıldığı ülkenin kanunlarına tabi oluyor. Hollanda'ya ait Baarle-Nassau kasabası ise sekiz yerleşim biriminden oluşuyor ve bunların yedi tanesi Belçika yerleşim yerleri içerisinde kalıyor.

ev-ici-ulke-siniri.jpg

Bu karmaşıklığın önüne geçmek isteyen yerel yöneticiler sınırların anlaşılmasını kolaylaştırmak için sınırdaki kaldırımları işaretlerle belirginleştirdiler. Eğer bu işaretleri takip ederseniz bunların kasabanın yollarından ve bahçelerinden çapraz insanların oturma odalarından ise düz bir şekilde geçtiğini çabucak anlarsınız.

saka-gibi-ulke-siniri-evlerinin-icinden-gecen-717727-7673-3-b.jpg

Alışverişler için ise Hollanda tarafındaki marketlerde yapıldığını belirtiyor. Kasaba sakinleri uyumlu bir şekilde birlikte yaşamanın yolunu bulmuş olsa da günlük yerel yöneticilerin izlediği politikalar zoraki yürüyen bir evlilik gibi duruyor. Ancak her iki belediye başkanın da birleşmeyi hayal ettiği biliniyor.

saka-gibi-ulke-siniri-evlerinin-icinden-gecen-717727-5157-2-b.jpg

Hollanda Baarle Nassau Belediye Başkanı: "Farklı ülkelere ait bu iki belediye meclisi bütünleşebilse ve tek bir Avrupa varlığına dönüşebilse bu çok parlak bir şey olurdu.

saka-gibi-ulke-siniri-evlerinin-icinden-gecen-717727-9206-6-b.jpg

Belçika Baarle-Hertog Belediye Başkanı ise: "Muhtemelen bunu asla deneyemeyeceğiz. Şu anda zaten yasal olarak imkansız ve bu eğer gerçekleşecek olsaydı, iki tarafın da lehine olacak bu birleşme karşısında kültürel duyarlılıkların yeniden ortaya çıkması söz konusu olacaktı”

saka-gibi-ulke-siniri-evlerinin-icinden-gecen-717727-9981-9-b.jpgsaka-gibi-ulke-siniri-evlerinin-icinden-gecen-717727-1497-8-b.jpg